Diétás Csokis meggyes marcipántorta

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Kiegyensúlyozott otthonod lehet egyetlen kiegészítőtől - A titok a színben és mintában van (x)

16 ezer magnókazettát gyűjtöttek, és valami elképesztőt csinálnak belőle – Ettől leesik az állad! (x)

Tökéletesen hullámos hajad lesz 15 perc alatt, ha így göndöríted be (x)

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

beauty and style

Hullahoppozd magad karcsúra: centikben is érezni fogod a hatását »

Nagy a feneke, de így tökéletes: milliók rajonganak a 26 éves lányért »

Karcsúbb derékfazon varrás nélkül: így viseld nőiesen a bő inget »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 8 személyre:

A tésztához

  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg mandulaliszt (vagy darált mandula)
  • 3 nagy tojás
  • 2,5 dkg kakaó
  • 7 dkg vaj
  • 10 dkg eritrit
  • 1 csomag vaníliás xilit
  • csipet só
  • 0,5 dl víz

A meggyes réteghez

  • 15 dkg meggy (vagy cukormentes meggybefőtt)
  • 1 dl víz (vagy meggylé)
  • ízlés szerint eritrit
  • 1 csomag vaníliás xilit
  • 1 cs zselatin

A marcipánréteghez

  • 10-15 dkg cukormentes marcipán

A szóráshoz

  • 2-3 dkg cukormentes étcsokoládé

A csokoládés krémhez

  • 1 cs diétás étcsokis pudingpor
  • 5 ek eritrit
  • 5-6 kocka cukormentes étcsokoládé (70%-os)
  • 5 dl tej
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a darált diót, a mandulalisztet (vagy darált mandulát), a kakaót, és a csipet sót keverjük össze. A vizet a vajjal állandó keverés mellett olvasszuk fel, majd hagyjuk kihűlni. Az egész tojásokat az eritrittel és a vaníliás xilittel keverjük jó habosra. Ezután állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a kihűtött vajas-vizes keveréket, majd keverjük pár percig. Ezután szintén állandó keverés mellett kanalazzuk hozzá az előzőleg összekevert száraz hozzávalókat. Szintén keverjük még pár percig, hogy sima állagú masszát kapjunk.
Béleljünk ki sütőpapírral egy 24 cm-es és egy 18 cm-es tortaformát. Ezután 2/3 és 1/3 arányban osszuk el a két formába a tésztát. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 15 perc alatt készre. (Én egyszerre tettem be a sütőbe a két formát, majd légkeverésnél 160 fokon, a kisebbet 12 percig, a nagyobbat 15 percig sütöttem.) A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen a tortalapokat. A meggyet turmixoljuk össze úgy, hogy ne legyen teljesen pépes. Ezután adjuk hozzá a vizet, ízlés szerint eritritet, a vaníliás xilitet és a zselatint majd főzzük 5-6 percig.

A csokis krémhez a pudingot a csomagolás szerint megfőzzük a tejjel és az eritrittel, és beleolvasztjuk az étcsokit. A nagyobbik tésztalapot helyezzük bele a sütőpapírral kibélelt tortaformába, majd szórjuk meg a reszelt csokoládéval és szeletelt mandulával. Ezután a csokoládés krém 1/3 részét kanalazzuk rá a tésztára, és simítsuk el egyenletesen. A marcipánt nyújtsuk ki akkorára, mint a kisebbik tésztalap, majd vékonyan kenjük le csokoládékrémmel, helyezzük rá a kisebbik tésztalapot, és tenyérrel kicsit nyomkodjuk meg. Ezután a marcipánnal összeragasztott tésztalapot helyezzük rá a csokoládés-tejszínes krém közepére. A teljesen kihűlt meggyzselét kanalazzuk a kisebbik tortalap köré úgy, hogy ne érjen hozzá a sütőpapírhoz. Ezután óvatosan kanalazzuk rá a megmaradt csokoládés krémet, és egyenletesen simítsuk el a tetejét. Megszórjuk mandulával és behelyezzük néhány órára az összeállított tortát a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek. (Én egész éjszakára a hűtőben pihentettem a tortát, és csak tálalás előtt vettem ki.)
Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd vegyük ki a tortaformából, és helyezzük rá egy tálcára. Éles késsel szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk.

1
2
Blog.hu ajánló