Diétás barackos tejszínes szelet
Saját recept :)
Diétás barackos tejszínes szelet
Hozzávalók 6 személyre
Piskóta
- 7 tojás
- 3 ek. xilit
- 3 ek. eritrit
- 3 ek. rizsliszt
- 3 ek. teljes kiőrlésű zabliszt
- 1 ek. kakaó
- 1 tk. vaníliaaroma (vagy 1 csomag vaníliás xilit)
- 1/2 csomag sütőpor
- csipet só
Tejszínes krém
- 2 cs tejszín ízű pudingpor
- 4 ek eritrit
- 4 ek xilit
- 1 l tej
- 3 nagy őszibarack
Elkészítés:
Kapcsoljuk be a sütőt 175 fokra és béleljük ki a tepsinket sütőpapírral. Én egy kisebb, magas falú tepsit használtam (20x35 centis). Mossuk meg a barackot és szeleteljük fel. Én a magról szoktam leválasztani és úgy vágom cikkekre, a héját is rajta hagytam.
Keverjük össze a rizslisztet, zablisztet, kakaót, sütőport és a sót. A tojásokat válasszuk szét. A fehérjéből verjünk kemény habot, a sárgáját pedig keverjük habosra a xilittel, eritrittel és a vaníliával. Keverjük bele a lisztes keveréket a sárgájába. Majd 2 adagban forgassuk bele a fehérjehabot. Az első harmaddal lazítsuk fel a kakaós masszánkat, nem baj ha törik a hab, a második adaggal legyünk gyengédebbek. Öntsük a tepsibe a masszát. Tűpróbáig süssük, nekem ez kb 25 perc volt.
A tejszínes pudingot a csomagoláson leírtak szerint megfőzzük.
Kettévágjuk a piskótát és rákenjük a krémet és megszórjuk barackkal, majd visszarakjuk a piskóta tetejét. Dermedésig pihentetjük, aztán szeleteljük.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció