Szilvás gombóc

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Bundás, meleg szobacsizma házilag, varrás nélkül - Imádni fogod! »

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Végre itt az augusztus , megérettek az első szilvák!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg főtt, áttört burgonya a tésztához
  • 1 db tojás a tésztához
  • 300 g búzaliszt a tésztához
  • só a tésztához
  • kb. 20 szem szilva magozott a töltelékhez
  • 1 evőkanál kristálycukor a töltelékhez
  • 1 teáskanál őrölt fahéj a töltelékhez
  • 2 evőkanál étolaj a bevonathoz
  • 100 g zsemlemorzsa a bevonathoz
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyát sós vízben felkockázva megfőzzük, majd áttörjük. Sózzuk, annyi liszttel összegyúrjuk, amennyit felvesz ahhoz, hogy nyújtható legyen.
Kinyújtjuk olyan vastagra, ahogy szeretjük a gombócot és kb. 10x10cm-es négyzeteket vágunk, majd mindegyik közepére rakunk egy kimagozott szilvát, cukorral és fahéjjal töltjük. A tészta 4 sarkát összefogva óvatosan gombóccá formáljuk, ügyelve, hogy ne szakadjon szét, és sehol ne legyen lyukas a gombóc!
Forrásban levő sós vízbe dobva kifőzzük őket, majd az olajon pirított zsemlemorzsába megforgatjuk a főtt gombócokat.

Blog.hu ajánló