Pudingos, leveles párna őszibarackkal

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt 2018 fergeteges jazzkoncertjére a Sárik Péter Trióval! (x)

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Gomba vagy baktérium? Nagyon is lehet érzékelni a különbséget, és máshogy is kell kezelni (x)

Ezreket spórolhatsz a vízszámlán: pénzt és energiát spórol ez a konyhai eszköz (x)

A legjobb szőrtelenítő módszer télen is: így lesz hetekig sima a bőröd (x)

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tökéletes alakot és egészséges testet ajándékozhatsz karácsonyra! Mutatjuk, hogyan (x)

beauty and style

Így készülhet rólad gyönyörű fotó, a karácsonyi fények között »

5 tornagyakorlat, amitől visszakerül a feneked a helyére »

Egyetlen olcsó kiegészítő, amitől még nőiesebb lesz a ruha »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs leveles tészta
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 4-5 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 db tojás (nagy)
  • 5 dl tej

Karamellizált őszibarack hozzávalói

  • 4 db őszibarack
  • 2-3 ek barnacukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • csipet őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Az előnyújtott leveles tésztát, vágjuk fel hat egyforma darabra. Ezután a szélektől kb. egy centiméterre, a kés hegyével vágjuk be félig a tésztát, majd a közepét villával bökdössük meg. (Vigyázzunk, hogy ne vágjuk át egészen a tésztát!!!!)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd magasabb hőmérsékleten süssük szép pirosra, ropogósra. Ezután vegyük ki a sütőből, majd hűtsük ki teljesen, mielőtt megtöltenénk a pudingos krémmel.

A porcukrot keverjük simára a tojássárgájával, majd keverjünk hozzá egy kevés tejet, végül pedig a pudingport is.

A maradék tejet melegítsük forráspontig a vaníliás cukorral, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a pudingos keveréket. Ezután - ugyancsak állandóan kevergetve - addig főzzük, hogy besűrűsödjön.

A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd keverjük hozzá a még forró pudinghoz. Ezután hűtsük ki teljesen. (Közben egyszer-kétszer keverjük át.)

A barackok héját húzzuk le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.

Ezután tegyük bele egy serpenyőbe, majd adjuk hozzá a barnacukrot, és a vaníliás cukrot. Ezután néha, óvatosan megkeverve addig karamellizáljuk, míg a barack megpuhul, és a cukros szirup kissé besűrűsödik. (Ha a barack túl sok levet engedne, akkor félpuhán szedjük ki a szirupból, majd úgy sűrítsük be.) Végül hűtsük ki egészen.

Tálalás előtt a teljesen kihűlt pudingos krémet, és a karamellizált őszibarackot kanalazzuk a leveles tésztára, majd úgy kínáljuk.

1
2
Blog.hu ajánló