Pudingos, leveles párna őszibarackkal

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Nem is gondolnád, milyen nőies lehet a fekete rúzs! »

Béna szemöldök, remegős tusvonal: ez sül ki belőle, ha a pasid sminkel ki »

Csak úgy emlegetik: a pucér pasis kampány »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 cs leveles tészta
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 4-5 ek porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 db tojás (nagy)
  • 5 dl tej

Karamellizált őszibarack hozzávalói

  • 4 db őszibarack
  • 2-3 ek barnacukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • csipet őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Az előnyújtott leveles tésztát, vágjuk fel hat egyforma darabra. Ezután a szélektől kb. egy centiméterre, a kés hegyével vágjuk be félig a tésztát, majd a közepét villával bökdössük meg. (Vigyázzunk, hogy ne vágjuk át egészen a tésztát!!!!)

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd magasabb hőmérsékleten süssük szép pirosra, ropogósra. Ezután vegyük ki a sütőből, majd hűtsük ki teljesen, mielőtt megtöltenénk a pudingos krémmel.

A porcukrot keverjük simára a tojássárgájával, majd keverjünk hozzá egy kevés tejet, végül pedig a pudingport is.

A maradék tejet melegítsük forráspontig a vaníliás cukorral, majd állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a pudingos keveréket. Ezután - ugyancsak állandóan kevergetve - addig főzzük, hogy besűrűsödjön.

A tojásfehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd keverjük hozzá a még forró pudinghoz. Ezután hűtsük ki teljesen. (Közben egyszer-kétszer keverjük át.)

A barackok héját húzzuk le, majd ízlés szerint daraboljuk fel.

Ezután tegyük bele egy serpenyőbe, majd adjuk hozzá a barnacukrot, és a vaníliás cukrot. Ezután néha, óvatosan megkeverve addig karamellizáljuk, míg a barack megpuhul, és a cukros szirup kissé besűrűsödik. (Ha a barack túl sok levet engedne, akkor félpuhán szedjük ki a szirupból, majd úgy sűrítsük be.) Végül hűtsük ki egészen.

Tálalás előtt a teljesen kihűlt pudingos krémet, és a karamellizált őszibarackot kanalazzuk a leveles tésztára, majd úgy kínáljuk.

1
2
Blog.hu ajánló