Sárgadinnye-krémleves bazsalikomos pestóval
Sárgadinnye-krémleves bazsalikomos pestóval
Hozzávalók 2 személyre
Krémleves hozzávalói
- 1 kg sárgadinnye (felkockázva)
- 2-3 ek méz
- 1 tk vaníliaaroma
- 1 dl habtejszín
Bazsalikomos pesto hozzávalói
- 10-15 db friss bazsalikomlevél
- 4 dkg darált dió (v. mandula)
- 1 lime leve (zöld citrom)
- 1 ek méz
- 1 ek olívaolaj
Elkészítés:
A felkockázott sárgadinnyéhez adjuk hozzá a mézet, a vaníliaaromát, és a tejszínt, majd turmixoljuk össze.
Ezután tegyük be a hűtőbe, hogy tálalásig kellően lehűljön.
A bazsalikomhoz adjuk hozzá a darált diót, a mézet, az olívaolajat, és a lime levét, majd botmixerrel pépesítsük. (Ízlés szerint több mézet is adhatunk hozzá.)
Tálaláskor a hideg sárgadinnye-krémlevest a bazsalikomos pestóval kínáljuk. A két ízvilág nagyon jól illik egymáshoz. (A bazsalikomos pestót ízlés szerint másfajta gyümölcsleveshez is kínálhatjuk.)
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept