Fehércsokoládés, karamelles torta

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Beindul a D-vitamin-termelődés, és javítja a közérzetet: töltődj fel bioszoláriummal télen is! (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Széles csípő, nagy popsi: így öltözz ősszel, ha nőies körte alakod van »

Így fesd ki a szemed, ha lelógó szemhéjad van - Nem tűnsz többé morcosnak »

A 79 éves Jane Fonda retus nélkül mutatta meg magát - Most is gyönyörű »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

A piskótához

  • 4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
  • 80 g kristálycukor
  • 100 g búzaliszt
  • 1 csipet só - jódozott, finomított

A karamellhez

  • 100 g kristálycukor
  • 0.5 dl tejszín (30-32%-os)
  • 0.75 dl 2,8%-os tej

A díszítéshez

  • 2 dl tejszín (30-32%-os)
Recept idők

Elkészítés:

A krémhez a tejszínt felforrósítjuk, beletördeljük a fehércsokoládét, kézi habverővel kevergetjük, amíg el nem olvad, majd lehűtjük és legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.
A piskótához a tojásfehérjéket, a csipet sóval habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és továbbhabosítjuk, amíg szépen kifényesedik. Ezután egy fakanál vagy egy keverőlapát segítségével, körkörös mozdulatokkal óvatosan belekeverjük a tojássárgákat. A kimért lisztet szitálva adjuk hozzá kisebb adagokban, melyet mindig szépen elkeverünk benne óvatosan, de figyelve arra, hogy ne csomósodjon össze. A kész tésztát sütőpapírral bevont (vagy kivajazott, lisztezett) 20-21 cm-es sütőformába öntjük és a tetejét egyenletesen elsimítjuk. 180 C-os előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Ha megsült, kivesszük a sütőből. Pár percig még hagyjuk a formában hűlni, majd kivesszük lehúzzuk a sütőpapírt és egy tányérra, vagy rácsra helyezzük hűlni.A fehércsokis, tejszínes keveréket habosítjuk, amíg krémes állagúvá válik. Kicsit lágy lesz, de ez nem baj. Felhasználásig visszatesszük a hűtőbe. A karamellhez a cukrot egy száraz edényben lassú tűzön elkezdjük melegíteni, mikor már szép barna, hozzáöntjük a tejszínt és a tejet, kevergetjük, amíg egyneművé válik és besűrűsödik. Ne legyen se túl folyékony, se túl sűrű, majd hűtsük ki teljesen, töltés előtt. A torta összeállítása következik. A piskótát vágjuk fel három lapra. A krémet is harmadoljuk. Az alsó lapot kenjük meg a krém egyharmadával, majd csorgassunk rá kihűlt karamellöntetet (ne sajnáljuk, a piskóta majd beszívja). És jöhet a középső lap, rá a krém és a karamell. Rátesszük a harmadik lapot és a maradék krémmel bevonjuk a tortát. Fél órára hűtőbe tesszük. Ha már kicsit megdermedt a krém, ízlés szerint édesített tejszínhabbal díszítjük. Akár egyből fogyasztható, de jót tesz neki, ha még pár órát a hűtőben pihentetjük.

Blog.hu ajánló