Fehércsokoládés, karamelles torta

Nyereményjáték

Nyerj luxuskozmetikumokat érett bőr számára, és búcsúzz el a ráncoktól a természet erejével! (x)

Nyerd meg a szerelemsegítő, ezüst szívcsakra nyakláncot, mely segít megtalálni, amire vágysz! (x)

Nyerj utazókönyvet, és ismerd meg a világ legkevésbé ismert érdekességeit! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Babapuha és fényes lesz a festett haj, ha ezekkel ápolod: látható lesz a különbség (x)

Tényleg jobbak a természetes, bio termékek a testnek? Kiderítettük! (x)

Jobbá tehetik szeretteid életét ezek a személyes ajándékok: mutatjuk, kinek mi jön jól (x)

Kétszer dúsabb és fényes lesz a hajad: otthoni praktikákat és egy szert mutatunk! (x)

Teljesen tisztának érezheted magad ettől az apróságtól: ezt tedd a fürdőszobába! (x)

beauty and style

Gyors frizurák sapka alá, nemcsak hosszú hajból - Videós útmutató »

Így viseld a kockás inget télen: 5 nőies outfit hideg napokra »

Karácsonyfa a körmödre, egyszerűen: ezt a mintát bárki el tudja készíteni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

A piskótához

  • 4 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
  • 80 g kristálycukor
  • 100 g búzaliszt
  • 1 csipet só - jódozott, finomított

A karamellhez

  • 100 g kristálycukor
  • 0.5 dl tejszín (30-32%-os)
  • 0.75 dl 2,8%-os tej

A díszítéshez

  • 2 dl tejszín (30-32%-os)
Recept idők

Elkészítés:

A krémhez a tejszínt felforrósítjuk, beletördeljük a fehércsokoládét, kézi habverővel kevergetjük, amíg el nem olvad, majd lehűtjük és legalább 2 órára a hűtőbe tesszük.
A piskótához a tojásfehérjéket, a csipet sóval habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot és továbbhabosítjuk, amíg szépen kifényesedik. Ezután egy fakanál vagy egy keverőlapát segítségével, körkörös mozdulatokkal óvatosan belekeverjük a tojássárgákat. A kimért lisztet szitálva adjuk hozzá kisebb adagokban, melyet mindig szépen elkeverünk benne óvatosan, de figyelve arra, hogy ne csomósodjon össze. A kész tésztát sütőpapírral bevont (vagy kivajazott, lisztezett) 20-21 cm-es sütőformába öntjük és a tetejét egyenletesen elsimítjuk. 180 C-os előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Ha megsült, kivesszük a sütőből. Pár percig még hagyjuk a formában hűlni, majd kivesszük lehúzzuk a sütőpapírt és egy tányérra, vagy rácsra helyezzük hűlni.A fehércsokis, tejszínes keveréket habosítjuk, amíg krémes állagúvá válik. Kicsit lágy lesz, de ez nem baj. Felhasználásig visszatesszük a hűtőbe. A karamellhez a cukrot egy száraz edényben lassú tűzön elkezdjük melegíteni, mikor már szép barna, hozzáöntjük a tejszínt és a tejet, kevergetjük, amíg egyneművé válik és besűrűsödik. Ne legyen se túl folyékony, se túl sűrű, majd hűtsük ki teljesen, töltés előtt. A torta összeállítása következik. A piskótát vágjuk fel három lapra. A krémet is harmadoljuk. Az alsó lapot kenjük meg a krém egyharmadával, majd csorgassunk rá kihűlt karamellöntetet (ne sajnáljuk, a piskóta majd beszívja). És jöhet a középső lap, rá a krém és a karamell. Rátesszük a harmadik lapot és a maradék krémmel bevonjuk a tortát. Fél órára hűtőbe tesszük. Ha már kicsit megdermedt a krém, ízlés szerint édesített tejszínhabbal díszítjük. Akár egyből fogyasztható, de jót tesz neki, ha még pár órát a hűtőben pihentetjük.

Blog.hu ajánló