Csokoládékrémes-szilvahabos pohárkrém

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a népszerű BBC History történelmi magazinra! (x)

Nyerj páros belépőt a novemberi Femina Klubra, ahol megtanítunk nemet mondani!

Nyerj Adrienne Feller kozmetikumokat Hollóházi Porcelán fülbevalóval! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Többé nem kell tisztogatni a csempék közti hézagot, sem más fugát (x)

Kocsis Korinna szupermodell elárulta mindig gyönyörű barna bőrének titkát (x)

Csak úgy versengenek érte az emberek! Hihetetlen, mit építenek a fővárosban (x)

5 kihagyhatatlan film, amit még premier előtt megnézhetsz! (x)

Schell Judit lerántja a leplet a férfi-nő kapcsolat titkairól - Megéri a múltba révedni? (x)

beauty and style

Bundás, meleg szobacsizma házilag, varrás nélkül - Imádni fogod! »

Így fertőtlenítsd a sminkecsetet: nem elég, ha meleg vízbe áztatod »

Unikornis a tortán: 2017 fura trendje már az esküvőkre is begyűrűzött »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

Szilvahabhoz

  • 40 dkg szilva
  • 2 tk reszelt gyömbér
  • 1 dl tej
  • 2 dl habtejszín
  • 4 db tojássárgája
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 tk őrölt fahéj
  • _Csokoládékrémhez_
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 2 dkg vaj
  • 1 db tojás (nagy)
  • 2 dl habtejszín
  • csipet só
  • 2 tk kristálycukor
Recept idők

Elkészítés:

A szilvát vágjuk félbe, magozzuk ki, majd tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire, és szórjuk meg a vaníliás cukorral, és az őrölt fahéjjal.
Helyezzük be a sütőbe, és közepes hőmérsékleten süssük kb. 10 percig. Ezután vegyük ki, hűtsük ki, majd szedjük le a haját, a húsát pedig turmixoljuk össze.
A tejet melegítsük meg, majd adjuk hozzá a reszelt gyömbért, és hagyjuk 15-20 percig állni. Ezután egy szitán szűrjük le, és hűtsük ki.
A tojássárgáját keverjük habosra a porcukorral, majd keverjük hozzá az előzőleg leszűrt, gyömbéres tejet.
Ezután állandó keverés mellett, alacsony hőfokon, addig főzzük, míg besűrűsödik, majd hűtsük ki teljesen. A habtejszínt verjük kemény habbá.
A teljesen kihűlt krémhez először keverjük hozzá a leturmixolt szilvát, majd a felvert tejszínhabot is.

A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, majd adjuk hozzá a vajat. Ezután gőzfürdő fölött olvasszuk fel.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá egy csipet sóval, és a kristálycukorral.
Ezután a olvadt csokoládéhoz először keverjük hozzá a tojássárgáját, majd a tejszínt is. (a tejszínt NEM KELL felverni!!!!)
Végül a csokoládéhoz keverjük hozzá az előzőleg kemény habbá vert tojásfehérjét is.
Vegyünk elő négy egyforma poharat, majd felváltva kanalazzuk bele a csokoládékrémet, és a szilvahabot. Ezután díszítsük egy fél szem sült szilvával, és szórjuk meg csokidarával, majd tegyük be a hűtőbe tálalásig.

Tálalás előtt vegyük ki a pohárkrémet a hűtőből, majd rögtön kínáljuk.

Blog.hu ajánló