Kapros dübbencs csiga

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ez a recept nagymamámtól való, de ő rúdban sütötte ki. Mivel mindenki a pirosra sült ropogós részeket szerette, így én azért készítettem belőle csigákat.

Kapros dübbencs csiga

Hozzávalók 12 személyre

  • 1 kg fehérkenyér liszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl langyos tej + 3 dl langyos víz
  • 1 evőkanál cukor
  • 3-4 mokkáskanál só
  • 3 csomag friss kapor
  • őrölt bors
  • olvasztott libazsír
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a lisztet dagasztó tálba öntjük, rámorzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a cukorral, és ráöntjük a langyos víz és a tej egy részét, megkavarjuk a tetején és hagyjuk az élesztőt fölfutni. Hozzáöntjük a maradék tejet és vizet, megsózzuk.
Alaposan ki kell dagasztani és kétszer kell keleszteni. A második kelés után jó vékonyra el kell nyújtani és olvasztott zsírral (én libazsírt használtam) meg kell kenni. Borssal és apróra vágott kaporral meg kell szórni (ehhez a mennyiséghez 3 csomag friss kaprot használtam). A tésztát föl kell tekerni, és csigákat kell belőle vágni. A tepsibe téve a kenő ecsettel még mindegyik tetejére csorgattam a zsírból.
Míg fölfűtöttem a sütőt 200°C-ra, a tepsiben hagytam kelni meleg helyen, majd 35 perc alatt készre sütöttem.

1
2
3
4

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük