Ribizlis-málnás pohárkrém

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Táskák az utcáról: milyen darabok illenek a kabáthoz? »

16 trendi darab a boltokból, aminek láttán te is sárgát akarsz viselni ősszel »

Kétszer hatékonyabb vele az edzés: ezért jó, ha fitneszlabdával tornázol! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • 1/2 cs leveles tészta

A krémhez

  • 1/2 cs vaníliás pudingpor (főzős)
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 ek kristálycukor
  • 2 dl tej
  • 1 ek rumaroma (el is hagyható)
  • 2,5 g porzselatin
  • 1 dl habtejszín
  • 10 dkg ribizli
  • 10 dkg málna
  • (6 kisebb pohárhoz)
Recept idők

Elkészítés:

Az előnyújtott leveles tésztát helyezzük rá egy sütőpapírral bélelt tepsire, majd 10-15 perc alatt süssük szép pirosra, ropogósra.

A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni, majd ízlés szerint daraboljuk fel.

A pudingport keverjük simára egy kevés tejjel, majd keverjük hozzá a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, és a rumaromát. Ezután keverjük hozzá a maradék tejet is.

Kb. fél deci tejet melegítsünk meg, majd adjuk hozzá a zselatint, és addig keverjük még feloldódik. Ezután keverjük hozzá a pudingos tejhez.

A keveréket tegyük fel a tűzre, majd állandó keverés mellett főzzük pár perc alatt sűrűre. Ezután vegyük le a tűzről és hűtsük ki teljesen.

A habtejszínt verjük kemény habbá, majd apránként, robotgéppel keverjük hozzá a teljesen kihűlt pudinghoz.

A ribizlit és a málnát alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le.

Az előkészített poharakba kanalazzuk bele a teljesen kihűlt krém felét, majd szórjuk meg ribizlivel. Ezután pakoljuk rá a kisebb darabokra tördelt leves tésztát, majd szórjuk rá a málnát. Végül kanalazzuk rá a maradék krémet, majd ízlés szerint díszítsük.

Az elkészült pohárkrémet pedig rögtön tálalhatjuk is. Csakis fogyasztás előtt állítsuk össze, mert különben a ropogós tészta megpuhul a krémtől, és úgy már nem lesz olyan finom.

Blog.hu ajánló