Tarhonyás sült gomolya zölségekkel
A családom nagyobb része húsevő, de a férjem vegetáriánus, ezért kitalálom sokszor a készülő húsos étel húsmentes változatát, hogy hasonló kinézetű és ízű legyen a vegetáriánus menü is a tálaláskor.
Tarhonyás sült gomolya zölségekkel
Hozzávalók 4 személyre
- gomolyasajt
- sárgarépa - ízlés szerint
- zeller - ízlés szerint
- zöldborsó - ízlés szerint
- vöröshagyma
- olaj
- tarhonya
- só
- bors
- fokhagyma-granulátum
Elkészítés:
A tarhonyát enyhén megpirítom, és kétszeres mennyiségű sós vízzel puhára párolom.
A gomolyasajtot kb. 1,5 cm-es darabokra szeletelem, és serpenyőben kevés olajon a kockák minden oldalát színesre pirítom. Utána a serpenyőben megdinsztelem a finomra vágott vöröshagymát, rajta pedig a kisebb méretűre darabolt zöldségeket.
Amikor a zöldségek már párolódtak kicsit, akkor visszarakom a serpenyőbe a sült gomolyasajtot is, fűszerezem, összekeverem az egészet, és egy kis ideig együtt hagyom őket tovább dinsztelődni. Időnként megkeverem.
A végén összekeverem a sült sajtot és a zöldségeket a tarhonyával.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept