Tarhonyás sült gomolya zölségekkel

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A családom nagyobb része húsevő, de a férjem vegetáriánus, ezért kitalálom sokszor a készülő húsos étel húsmentes változatát, hogy hasonló kinézetű és ízű legyen a vegetáriánus menü is a tálaláskor.

Tarhonyás sült gomolya zölségekkel

Hozzávalók 4 személyre

  • gomolyasajt
  • sárgarépa - ízlés szerint
  • zeller - ízlés szerint
  • zöldborsó - ízlés szerint
  • vöröshagyma
  • olaj
  • tarhonya
  • bors
  • fokhagyma-granulátum
Recept idők

Elkészítés:

A tarhonyát enyhén megpirítom, és kétszeres mennyiségű sós vízzel puhára párolom.
A gomolyasajtot kb. 1,5 cm-es darabokra szeletelem, és serpenyőben kevés olajon a kockák minden oldalát színesre pirítom. Utána a serpenyőben megdinsztelem a finomra vágott vöröshagymát, rajta pedig a kisebb méretűre darabolt zöldségeket.
Amikor a zöldségek már párolódtak kicsit, akkor visszarakom a serpenyőbe a sült gomolyasajtot is, fűszerezem, összekeverem az egészet, és egy kis ideig együtt hagyom őket tovább dinsztelődni. Időnként megkeverem.
A végén összekeverem a sült sajtot és a zöldségeket a tarhonyával.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük