Mozzarellával töltött csirkebatyuk
Az egyik kolléganőmtől kaptam a tippet!
Mozzarellával töltött csirkebatyuk
Hozzávalók 4 személyre
- 8 csirkemellfilé
- 80 dkg cukkini
- 8 db. paradicsom
- 35-40 dkg mozzarella
- olívaolaj a kenéshez
- só
- bors
- oregánó
- bazsalikom
Elkészítés:
A csirkemelleket megmossuk, besózzuk, majd bedörzsöljük olívaolajjal, oregánóval, borssal és bazsalikommal (én grillfűszert is jócskán nyomtam rá). A cukkiniket és a paradicsomokat megmossuk, lecsepegtetjük, és felkarikázzuk. A mozzarellát is felkarikázzuk, majd elkezdjük vele megtölteni a húst. Minden csirkemellet bevagdosunk (3-4 vágás mutat jól), és a résekbe egy-egy szelet mozzarellát teszünk. Ha minden húst megtöltöttük, nekiállunk elkészíteni a batyukat. Négyzet alakú ezüstpapírokat tépkedünk, amelyeket vékonyan megkenünk. Megfűszerezzük, megsózzuk a zöldségeket, majd rájuk pakoljuk a mozzarellával töltött csirkemelleket. Az ezüstpapír széleit felhatjuk, és jól bebugyoláljuk a húsokat. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a húscsomagokat, a korábban elkészített hagymacsomagokkal együtt. Kb. 200 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük az egészet. (Célszerű tálalás előtt kikészíteni a tűzhely mellé egy jénait, mert a zöldségekből sok lé folyik ki. Szedjük ki a csomagokat a tepsiből, és külön tálon tálaljuk!)
Párolt zöldségekkel (pl. cukkini, padlizsán), fóliában sült, kolbásszal töltött hagymával és főtt tésztával tálaljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept