Citromos-epres túrótorta

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Minden őszi divatfotón felbukkan ez a sapka: te is viselni fogod? »

Isteni puding, ami nem hogy hizlal, de egyenesen fogyaszt »

Ilyen lenne egy esküvő, amit a Trónok harca sorozat inspirált »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • (24 cm-es tortaformához)
  • 20 db babapiskóta
  • 10 dkg vaj
  • 1-2 ek hideg tej

Citromos-epres-túrós rész

  • 3 dl hideg víz
  • 1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
  • 25 dkg túró
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom leve
  • 10 gramm porzselatin
  • 5 dl habtejszín
  • 50 dkg eper
  • 1 cs színtelen tortazselé
Recept idők

Elkészítés:

A babapiskótát morzsoljuk össze, majd adjuk hozzá a forró vajat, és keverjük össze. Ezután kanalanként adjuk hozzá a tejet, hogy könnyen összeálljon a tészta.
Ezután egy 24 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, majd lapogassuk tenyérrel egyenletesen el a piskótás keveréket.
Ezután tegyük be legalább fél órára a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen. Végül vegyük ki a hűtőből, óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, majd a papírral együtt helyezzük vissza a tortaformába.

A pudingot 2 dl vízzel keverjük simára, és kevergetve főzzük sűrűre, majd hűtsük ki egészen.
A túrót a cukorral, a citromlével, és a citromhéjjal keverjük simára, és keverjük hozzá a kihűlt pudingot is.
1 dl vizet forraljunk fel, vegyük le a tűzről,és állandó keverés mellett, adjuk hozzá a porzselatint, keverjük simára, és hűtsük ki. Ezután keverjük hozzá a túrós-pudingos masszához.
Az epernek kb. a felét daraboljuk fel. A tejszínt verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük a túrós keverékhez. Ezután a feldarabolt epret adjuk krémhez, és forgassuk össze.
Végül az alapra kanalazzuk rá a tölteléket, és simítsuk el a tetejét, pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Amikor a torta megdermedt, vegyük ki a hűtőből, majd tegyük rá a maradék eperszemeket. Ezután öntsük le tortazselével, tegyük vissza a hűtőbe, hogy a tortazselé megdermedjen.(A tortazselét a tasakon lévő leírás szerint készítsük el.)

Tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

1
2
Blog.hu ajánló