Dalmát krémes

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Táskák az utcáról: milyen darabok illenek a kabáthoz? »

16 trendi darab a boltokból, aminek láttán te is sárgát akarsz viselni ősszel »

Kétszer hatékonyabb vele az edzés: ezért jó, ha fitneszlabdával tornázol! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

A tésztához

  • 4 db tojásfehérje (nagy)
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg darált dió
  • 6 ek liszt
  • 1 tk sütőpor
  • 1 nagy marék apróra vágott dió
  • 1 marék mazsola
  • Krém hozzávalói
  • 2,5 dkg vaníliás pudingpor
  • 2 ek cukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 2 dl tej
  • 2 dl habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A tojásfehérjét egy csipet sóval, kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett, adjuk hozzá a cukrot, majd verjük kemény habbá.
A lisztet keverjük össze a sütőporral, szitáljuk hozzá a keményre vert habhoz, majd adjuk hozzá a darált diót, és óvatosan keverjük össze.
Egy kb. 30x35 cm-es tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és egyenletesen kenjük el benne a masszát, majd szórjuk meg az apróra vágott dióval, mazsolával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 15 perc alatt szép világos színűre.
A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a tepsiben, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki. Ezután óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, majd vágjuk el két egyforma darabra a tésztát.

A pudingport keverjük simára a tejjel, és a cukorral, majd állandó keverés mellett főzzük sűrűre. Ezután kevergetve hűtsük ki teljesen. (így szép sima marad a puding, nem lesznek benne kisebb csomócskák)

A tejszínt verjük fel kemény habbá, majd két evőkanálnyit adjunk a kihűlt pudinghoz. Ezután kézi habverővel keverjük alaposan össze. Végül adjuk hozzá a maradék felvert tejszínt, majd óvatosan keverjük össze.

Helyezzük az egyik tésztalapot egy tálcára, majd egyenletesen kenjük rá a vaníliakrémet. Ezután helyezzük rá a másik lapot, majd pár órára tegyük be a hűtőbe, hogy a krém teljesen megdermedjen, és az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt szórjuk meg a süteményt porcukorral, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.

1
2
Blog.hu ajánló