Joghurtos csokoládékrém epervelővel

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Így grimaszolj, ha későbbre akarod tolni a ráncosodást! »

Őszi pelerinkabátka plédből: kis varrótudással is elkészítheted »

Gyönyörű, de kényelmes esküvői ruhák: bátran rophatod bennük a táncot »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

A joghurtos csokoládékrémhez

  • 3,5 dl citrom ízű joghurt
  • 10 dkg fehér csokoládé
  • 1 dl tej
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 20 gramm porzselatin

Epervelő hozzávalói

  • 50 dkg eper
  • 10 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • csipet őrölt fahéj
  • 1,5 dl víz
  • 10 gramm porzselatin
Recept idők

Elkészítés:

A csokoládét olvasszuk fel gőzfürdő fölött, majd vegyük le, és keverjük simára a joghurttal. Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a tejet és a zselatint.

Ezután kevergetve melegítsük forráspontig, majd öntsük bele a poharakba. (Melegítés közben a zselatin szépen feloldódik.)

A meleg krémet hagyjuk hűlni, majd tegyük be a hűtőbe, hogy teljesen megdermedjen.

Az epret alaposan mossuk meg, csepegtessük le, majd vágjuk félbe a nagyobb szemeket.

Ezután öntsünk hozzá 1 dl vizet, adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, és az őrölt fahéjat, majd forraljuk fel, és főzzük kb. 2 percig. (Tovább ne nagyon főzzük, mert szétesnek az eperszemek.)

A maradék vizet melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a zselatint, és addig keverjük, míg teljesen feloldódik.

Ezután öntsük hozzá az eperhez, majd óvatosan keverjük össze, és hűtsük le, hogy éppen csak langyos legyen.

Vegyük ki a hűtőből a megdermedt krémet, majd kanalazzuk rá az epervelőt. Ezután tegyük vissza a hűtőbe, hogy az epres réteg is teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből az elkészült pohárkrémet, majd rögtön kínáljuk.

1
2
Blog.hu ajánló