Bácskai rizses hús
Bácskai rizses hús
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg sertés- vagy pulykacomb
- 2 fej vöröshagyma
- 4-5 gerezd fokhagyma
- 4 db zöldpaprika
- 1 db hegyes erős paprika
- 4 db paradicsom
- 4 ek étolaj vagy 2 ek zsír
- 2 tk pirospaprika
- 1 mk őrölt bors
- 1 tk őrölt kömény
- só ízlés szerint
- 30 dkg rizs
Elkészítés:
A húst megmossuk, kockákra vágjuk. A hagymákat apróra, a paprikát és paradicsomot kockákra vágjuk.
A zsíron megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát, a paprikákat, és paradicsomot.
Megszórjuk egy teáskanál őrölt köménnyel és pár percig, együtt pároljuk.
Rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg a saját levét kezdi elfőni.
Megszórjuk a pirospaprikával, és mindig csak pici vizet aláöntve, félpuhára pároljuk. Nem baj, ha többször zsírjára pirul. Beletesszük a rizst, felöntjük annyi vízzel vagy húslevessel, hogy éppen ellepje és készre pároljuk. Csak óvatosan keverjük, hogy ne törjük össze! Lefedve hagyjuk 15-20 percet pihenni.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept