Vaníliás-epres palacsinta

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Így csomózd meg a vékony övet, ha túl hosszú! Bájosabbá teszi a ruhát »

Így grimaszolj, ha későbbre akarod tolni a ráncosodást! »

Őszi pelerinkabátka plédből: kis varrótudással is elkészítheted »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A vanília pudingot nagyon szeretjük eperrel, ezért gondoltuk, a palacsintában is finom lesz, így is lett.

Hozzávalók 4 személyre:

A palacsinta tésztához:

  • 20 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dl szénsavas ásványvíz
  • egy csipet szódabikarbóna
  • csipet só
  • 2 evőkanál olaj

A töltelékhez:

  • 1 csomag vaníliapuding por
  • 2 evőkanál cukor
  • 0,5 liter tej
  • 25 dkg eper
  • tejszínhab
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet elkeverem egy csipet sóval és egy csipet szódabikarbónával. A két tojást elkeverem 3 dl tejjel, majd ezt elkezdem a lisztbe belekeverni. Ahogy erősödik a tészta, úgy adom hozzá az ásványvizet, majd belekeverem a két evőkanál olajat is. Csomómentesre keverem és fél órára állni hagyom.

A fél óra alatt a vaníliapudingot elkészítem a cukorral és a tejjel. Az epreket pedig megmosom, egy-két darabot nagyobb szeletekre szelek és félreteszem a tálaláshoz. A nagyobbik felét apróra vágom és hozzáadom a pudinghoz.

Fél óra elteltével, felhevített serpenyőben kevés olajon, közepes hőmérsékleten elkezdem kisütni a palacsintát.

A kisült palacsintát pudinggal töltöm és tejszínhabbal és a félretett eperrel díszítem.

Blog.hu ajánló