Lecsós csirkemáj
Lecsós csirkemáj
Hozzávalók 2 személyre
- 6-8 darab csirkemáj
- 10 dkg császárszalonna
- 1 darab vöröshagyma
- 6 darab paprika
- 4 darab paradicsom
- só
- őrölt bors
- 1 mokkáskanál majoranna
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál paprikakrém (csípős)
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés:
A vöröshagymát pucoljuk meg, vágjuk félbe, és vékonyan szeleteljük fel. A paprikát és a paradicsomot ízlés szerint vágjuk fel. A császárszalonnát kockázzuk fel. A csirkemájat vágjuk fel nagyobb darabokra.
Egy serpenyőbe kanalazzuk bele az olajat, adjuk hozzá a felkockázott szalonnát, majd addig süssük, még szép színt kap. Ezután adjuk hozzá a vékonyra szeletelt vöröshagymát, majd addig pároljuk, még kissé összeesik. Ekkor adjuk hozzá a paprikát, majd pár perc után szórjuk meg a pirospaprikával, adjuk hozzá a csípős paprikakrémet (ez el is hagyható) sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a majorannával, majd keverjük össze.
Ezután addig pároljuk, még a paprika kissé összeesik. Végül adjuk hozzá a feldarabolt csirkemájat, és a paradicsomot, majd félig lefedve a serpenyőt, pár perc alatt pároljuk puhára a májat. Közben többször rázogassuk meg, és ha szükséges öntsünk alá egy pici vizet, és ízesítsünk utána.
Közben készítsünk ízlés szerint köretet. Én tarhonyát készítettem, de illik hozzá a rizs, a bulgur, esetleg a kuszkusz is.
Tálaláskor tegyük a köretet a tányérra, majd kanalazzuk rá a lecsós csirkemájat, és úgy kínáljuk.
Nyári recept
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept