Snickers szelet

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Minden őszi divatfotón felbukkan ez a sapka: te is viselni fogod? »

Isteni puding, ami nem hogy hizlal, de egyenesen fogyaszt »

Ilyen lenne egy esküvő, amit a Trónok harca sorozat inspirált »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

Tészta hozzávalói 18 x 27 cm-es tepsihez

  • 10 dkg liszt
  • 4 dkg porcukor
  • 3 dkg vaj
  • 1 darab tojás (kicsi)
  • késhegynyi szalakálé

Karamellás-mogyorós krém hozzávalói

  • 7 dkg kristálycukor
  • 4 dkg vaj
  • 2 tubus sűrített tej (2 x 170 g-os)
  • 18 dkg sózott mogyoró

Csokoládés réteghez:

  • 10 dkg jó minőségű étcsokoládé (v. tortabevonó)
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet keverjük össze a késhegynyi szalakáléval, majd adjuk hozzá a vajat és morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá az egész tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze.

Lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki tepsi méretűre, majd a papírral együtt, tegyük bele a tepsibe a tésztát.

160 fokon előmelegített sütőbe helyezzük, majd közepes hőmérsékleten süssük kb. 10-12 perc alatt világos színűre a tésztát. Ezután vegyük ki a sütőből, és a tepsiben hagyjuk kihűlni.

A kristálycukrot, a vajat, és a sűrített tejet tegyük bele egy edénybe, és állandó keverés mellett, (1,5-2-es fokozaton) 15 perc alatt karamellizáljuk világos színűre, majd vegyük le a tűzről (ezalatt az idő alatt, szépen besűrűsödik).

Ezután a forró karamellhez adjuk hozzá a sózott mogyorót, és keverjük alaposan össze.

A tepsiben lévő, kihűtött tészta tetejére öntsük rá a karamellás-mogyorót, majd egy spatulával simítsuk el egyenletesen. Ezután hűtsük ki teljesen, hogy a karamell megdermedjen. Mire kihűl a karamell, keményebb állagú lesz.

A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, és vízgőz fölött olvasszuk fel. Ha már kellő képpen felolvadt, öntsük rá a karamellás rétegre, és egy spatula segítségével egyenletesen simítsuk el. Végül tegyük hideg helyre, hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.

Tálalás előtt, éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel a süteményt.

Nyári recept

1
2
Blog.hu ajánló