Máglyarakás

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Minden őszi divatfotón felbukkan ez a sapka: te is viselni fogod? »

Isteni puding, ami nem hogy hizlal, de egyenesen fogyaszt »

Ilyen lenne egy esküvő, amit a Trónok harca sorozat inspirált »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 12 személyre:

  • 12 db zsemle
  • 1 kg alma
  • 6 db tojás
  • 5 dkg margarin
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 2-3 tk. őrölt fahéj
  • 1 l tej
  • 25 dkg porcukor
  • 30 dkg sárgabaracklekvár
Recept idők

Elkészítés:

A zsemléket előző nap felszeletelem kb. 1 cm-es szeletekre, és hagyom megszikkadni.
Az almákat nagy lyukú reszelőn lereszelem és a margarinon cukorral és fahéjjal ízesítve megpárolom.
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét a hűtőbe teszem, a sárgáját cukorral, vaníliás cukorral habosra keverem.
A tejet felforralom és a szikkadt zsemlékre öntöm. Hagyom egy kicsit hűlni, majd hozzákeverem a tojások sárgáját.
A zsemlés massza felét a tepsibe terítem, elosztom rajta a párolt almát, majd a maradék masszával betakarom. A tetejét megkenem baracklekvárral, és sütőben 160 fokon kb. 40 percet sütöm. Közben a tojások fehérjét cukorral és két evőkanál lekvárral kemény habbá verem.
Ha megsült, hagyom egy kicsit hűlni, majd rákenem a fehérjehabot, és a sütőbe visszatéve még 15-20 percet sütöm.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

1
2
3
Blog.hu ajánló