Füstölt kékkagyló mascarponekrémmel és sós keksszel
Füstölt kékkagyló mascarponekrémmel és sós keksszel
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg füstölt kékkagyló (repce olajban)
- 15 dkg mascarpone
- 2 evőkanál tejföl
- só
- őrölt fehér bors
- 1 db citrom
- 1-2 evőkanál citromlé
sós keksz hozzávalói
- 15 dkg búzaliszt
- 5 dkg kukoricaliszt
- 10 dkg vaj
- 1-2 evőkanál tejföl
- 1 mokkás kanál só
- 2 evőkanál szezámmag
Elkészítés:
A kagylót tegyük bele egy szűrőbe, és hagyjuk hogy az olaj teljesen lecsepegjen.
A mascarponét tegyük bele egy tálba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Keverés közben adjunk hozzá annyi tejfölt és citromlevet, hogy jó krémes legyen. Alaposan dolgozzuk össze.
A citromot vékonyan karikázzuk fel, majd vágjuk kisebb cikkekre.
A kétféle lisztet, a szezámmagot, és a sót keverjük össze, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat. Ezután kezdjük el összemorzsolni, majd apránként adjuk hozzá a tejfölt, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (Apránként adjuk hozzá a tejfölt, nehogy túl lágy legyen a tészta.)
Enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki kb. fél centi vastagra, és vágjuk fel ízlés szerinti méretűre. (Én 3x3 cm-es kockákra vágtam fel.)
Ezután a sütőpapírral együtt emeljük át egy gáztepsire.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt süssük szép világos színűre. (Légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
Tálaláskor a mascarponekrémet kanalazzuk rá a kekszre, majd helyezzünk rá egy füstölt kékkagylót, és egy cikk citromot, majd úgy kínáljuk.
Nyári recept
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept