Füstölt kékkagyló mascarponekrémmel és sós keksszel

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Így grimaszolj, ha későbbre akarod tolni a ráncosodást! »

Őszi pelerinkabátka plédből: kis varrótudással is elkészítheted »

Gyönyörű, de kényelmes esküvői ruhák: bátran rophatod bennük a táncot »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 4 személyre:

  • 10 dkg füstölt kékkagyló (repce olajban)
  • 15 dkg mascarpone
  • 2 evőkanál tejföl
  • őrölt fehér bors
  • 1 db citrom
  • 1-2 evőkanál citromlé

sós keksz hozzávalói

  • 15 dkg búzaliszt
  • 5 dkg kukoricaliszt
  • 10 dkg vaj
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 1 mokkás kanál só
  • 2 evőkanál szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

A kagylót tegyük bele egy szűrőbe, és hagyjuk hogy az olaj teljesen lecsepegjen.

A mascarponét tegyük bele egy tálba, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Keverés közben adjunk hozzá annyi tejfölt és citromlevet, hogy jó krémes legyen. Alaposan dolgozzuk össze.

A citromot vékonyan karikázzuk fel, majd vágjuk kisebb cikkekre.

A kétféle lisztet, a szezámmagot, és a sót keverjük össze, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat. Ezután kezdjük el összemorzsolni, majd apránként adjuk hozzá a tejfölt, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze. (Apránként adjuk hozzá a tejfölt, nehogy túl lágy legyen a tészta.)

Enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtsuk ki kb. fél centi vastagra, és vágjuk fel ízlés szerinti méretűre. (Én 3x3 cm-es kockákra vágtam fel.)
Ezután a sütőpapírral együtt emeljük át egy gáztepsire.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt süssük szép világos színűre. (Légkeverésnél 160 fokon, 15 percig sütöttem.)
A sütőből kivéve helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

Tálaláskor a mascarponekrémet kanalazzuk rá a kekszre, majd helyezzünk rá egy füstölt kékkagylót, és egy cikk citromot, majd úgy kínáljuk.

Nyári recept

1
2
Blog.hu ajánló