Cukkinis spagetti
Nyári recept
A cukkini a nyár egyik ajándéka, nagyon sokoldalúan felhasználható. Vegetáriánusok is elkészíthetik, de persze a hús imádok tehetnek mellé húst is, de higgyétek el önmagában is laktató. :-)
Cukkinis spagetti
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg durum lisztből készült spagetti
- 1 kis cukkini (35 dkg)
- 1 dl joghurt
- 1,5 dl 20%-os tejföl
- 1 dl zsírszegény tejszín
- 2 darab tojás
- 1 tasak mini mozzarella
- 1 csokor kapor
- 4-5 darab koktél paradicsom
- só
- olaj a tepsi kikenéséhez
- zsemlemorzsa tepsi szórásához
sajt:
- 10 dkg Karaván csilis füstölt
- 5 dkg Trappista
- 5 dkg mozzarella sajt
Elkészítés:
A cukkinit megmossuk és héjával együtt a reszelő durva fokozatán lereszeljük, majd megsózzuk.
Egy lábasban kifőzzük a spagettit, de ahogy az olaszok mondanák "al dente", vagyis roppanósra.
A mozzarella kivételével (ezt félre tesszük) lereszeljük a sajtokat.
A cukkinit egy kicsit kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, a sajtokat, a joghurtot, tejszínt, tejfölt és ízesítjük az apróra vágott zöld kaporral meg egy kis sóval.
Egy tepsit kiolajazunk, megszórjuk zsemlemorzsával, ebbe beletesszük a spagettit, és nyakon öntjük a sajtos-tejfölös masszával.
A tepsi tetejére szeletelt paradicsomot teszünk, a mozzarella sajtot apróra reszeljük és megszórjuk a tetejét.(A mozzarella könnyen reszelhető, ha betesszük néhány órára a fagyasztóba.)
180 fokos sütőbe tesszük és készre sütjük. Sütési idő kb. 35 perc.
Forrón tálaljuk! Jó étvágyat kívánok! :-)
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept