Nagymamám zöldbablevese

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Édes, gyümölcsös, és alig van benne kalória, így bűntudat nélkül fogyaszthatod ezt az italt (x)

Nyerd meg az 50 x 200 000 Ft egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

beauty and style

Már megint egy idióta farmer, amiben csak felfázni lehet »

Disney-hercegnőnek öltözhet az ara, nemcsak annak érezheti magát »

Csodásan bánik a testével a ducinak tartott balerina »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nagymamám mindig azt mondta, hogy a leves ízét a hagyma és a sok petrezselyem adja meg. Ilyenkor nyáron a zsenge babból az igazi.
Mi alkalmanként zöldhagymát, vagy lila hagymát is szoktunk vele enni. Nagymamám mindig azzal kínálta.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 0,5 kg zöldbab
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 dl tejföl
  • 1 fej újhagyma
  • 1 nagy csokor friss petrezselyem
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál tönkölybúza liszt
  • frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál olaj
  • ecet ízlés szerint
  • 1 zöldpaprika
  • 1-2 darab paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

Egy fazékba közepes lángon (2,5-es fokozaton) feltesszük főni a megpucolt, felvágott, vagy összetördelt zöldbabot. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, a paradicsomot, a paprikát, sózzuk és körülbelül 10 percig együtt főzzük.
Közben egy serpenyőbe tesszük az olajat, a hagymát egy kicsit dinszteljük, de csak néhány másodpercig, majd belerakjuk a lisztet összekavarjuk és rászórjuk a paprikát. Egy csésze hideg vízzel felengedjük, majd kiforraljuk. Hozzáadjuk a levesünkhöz, megszórjuk bőven apróra vágott petrezselyemzölddel. Ecettel ízesíthetjük még.

Amikor kínáljuk tejfölt adunk hozzá.

Jó étvágyat!

Blog.hu ajánló