Nagymamám zöldbablevese

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nagymamám mindig azt mondta, hogy a leves ízét a hagyma és a sok petrezselyem adja meg. Ilyenkor nyáron a zsenge babból az igazi.
Mi alkalmanként zöldhagymát, vagy lila hagymát is szoktunk vele enni. Nagymamám mindig azzal kínálta.

Nagymamám zöldbablevese

Hozzávalók 4 személyre

  • 0,5 kg zöldbab
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 dl tejföl
  • 1 fej újhagyma
  • 1 nagy csokor friss petrezselyem
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 evőkanál tönkölybúza liszt
  • frissen őrölt bors
  • 2 evőkanál olaj
  • ecet ízlés szerint
  • 1 zöldpaprika
  • 1-2 darab paradicsom
Recept idők

Elkészítés:

Egy fazékba közepes lángon (2,5-es fokozaton) feltesszük főni a megpucolt, felvágott, vagy összetördelt zöldbabot. Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, a paradicsomot, a paprikát, sózzuk és körülbelül 10 percig együtt főzzük.
Közben egy serpenyőbe tesszük az olajat, a hagymát egy kicsit dinszteljük, de csak néhány másodpercig, majd belerakjuk a lisztet összekavarjuk és rászórjuk a paprikát. Egy csésze hideg vízzel felengedjük, majd kiforraljuk. Hozzáadjuk a levesünkhöz, megszórjuk bőven apróra vágott petrezselyemzölddel. Ecettel ízesíthetjük még.

Amikor kínáljuk tejfölt adunk hozzá.

Jó étvágyat!

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük