Szegfűgomba leves zöldfűszeres galuskával

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bármilyen gombából elkészíthető.

Szegfűgomba leves zöldfűszeres galuskával

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 bögre szegfűgomba
  • 1 kisebb zöld hagyma
  • 3 szelet csípős paprika
  • 3 szelet tv paprika
  • 1 evőkanál tönkölybúza liszt
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • bors
  • csipetnyi kurkuma
  • 1 teáskanál házi ételízesítő
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld

Zöldfűszeres galuska hozzávalói:

  • 1 közepes nagyságú tojás
  • 2 evőkanál finom liszt
  • 1 evőkanál tönkölybúza liszt
  • 1 mokkáskanál szárított zöld petrezselyem
  • 3-4 csipetnyi friss zöld petrezselyem
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • csipetnyi só
Recept idők

Elkészítés:

A gombát megpucoljuk, majd szűrőn keresztül megmossuk, lecsepegtetjük a vizet.
Megpucoljuk a sárgarépát és kis kockákra daraboljuk. Felaprítjuk a hagymát, a paprikát, és a csípős paprikát is.
Egy evőkanál olajat teszünk a fazékba, rátesszük a sárgarépát egy csipetnyi sóval, elkezdjük dinsztelni, majd belerakjuk a hagymát, a paprikát, a csípős paprikát és együtt dinszteljük.
Rászórjuk az evőkanálnyi tönkölybúza lisztet, elkeverjük és hideg vízzel felengedjük. Adunk hozzá egy csipet kurkumát, ételízesítőt. Addig főzzük (kb. 10 perc forrástól), ameddig a répa félpuha lesz, ekkor belerakjuk a gombát és kiforraljuk.
Közben elkészítjük a galuskát, feltörjük a tojást, villával felverjük, csomómentesre keverjük a liszttel, hozzáadjuk a zöldfűszereket és az olajat. Amikor forr a leves beleszaggatjuk. Közepes lángon készre főzzük a levesünket. A végén friss petrezselyemzölddel megszórjuk, ha szükséges, akkor utánaízesítünk.
Forrón tálaljuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük