Szegfűgomba leves zöldfűszeres galuskával

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt egy felejthetetlen talkshow-ra az ország Janka nénijével! (x)

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

összesen 7 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Csodásan ragyogó bőr ráncok és száraz foltok nélkül: narancsos arcpakolás házilag »

Gwen Stefani arca nemcsak a retustól olyan művi: szörnyű, mit tett magával a 48 éves énekesnő »

Egy nő a fejére műttette az Insta-filtert: mégsem lett sokkal szebb, mint volt »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bármilyen gombából elkészíthető.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 bögre szegfűgomba
  • 1 kisebb zöld hagyma
  • 3 szelet csípős paprika
  • 3 szelet tv paprika
  • 1 evőkanál tönkölybúza liszt
  • 1 evőkanál napraforgóolaj
  • bors
  • csipetnyi kurkuma
  • 1 teáskanál házi ételízesítő
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld

Zöldfűszeres galuska hozzávalói:

  • 1 közepes nagyságú tojás
  • 2 evőkanál finom liszt
  • 1 evőkanál tönkölybúza liszt
  • 1 mokkáskanál szárított zöld petrezselyem
  • 3-4 csipetnyi friss zöld petrezselyem
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • csipetnyi só
Recept idők

Elkészítés:

A gombát megpucoljuk, majd szűrőn keresztül megmossuk, lecsepegtetjük a vizet.
Megpucoljuk a sárgarépát és kis kockákra daraboljuk. Felaprítjuk a hagymát, a paprikát, és a csípős paprikát is.
Egy evőkanál olajat teszünk a fazékba, rátesszük a sárgarépát egy csipetnyi sóval, elkezdjük dinsztelni, majd belerakjuk a hagymát, a paprikát, a csípős paprikát és együtt dinszteljük.
Rászórjuk az evőkanálnyi tönkölybúza lisztet, elkeverjük és hideg vízzel felengedjük. Adunk hozzá egy csipet kurkumát, ételízesítőt. Addig főzzük (kb. 10 perc forrástól), ameddig a répa félpuha lesz, ekkor belerakjuk a gombát és kiforraljuk.
Közben elkészítjük a galuskát, feltörjük a tojást, villával felverjük, csomómentesre keverjük a liszttel, hozzáadjuk a zöldfűszereket és az olajat. Amikor forr a leves beleszaggatjuk. Közepes lángon készre főzzük a levesünket. A végén friss petrezselyemzölddel megszórjuk, ha szükséges, akkor utánaízesítünk.
Forrón tálaljuk.

Blog.hu ajánló