Sajtos cukkinifasírt tejszínes paszternákkal

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Házi fátyolmaszk rizspapírból: simább, ragyogóbb bőr, pillanatok alatt »

Ha így teszel, alapozó nélkül is ragyogni fog a bőröd! Tippek egy őszinte szépségbloggertől »

Tökéletesíti a bőrt, fent tartja a festéket: sminkalap készítése pár lépésben »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

A cukkinifasírthoz

  • 40 dkg cukkini (leve kinyomva)
  • 10 dkg sajt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy tojás
  • 1 tk só
  • őrölt bors

Panírozáshoz

  • 5 ek liszt
  • 3 tojás
  • zsemlemorzsa
  • bőséges olaj a sütéshez

Tejszínes paszternák hozzávalói

  • 50 dkg paszternák
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg sajt
  • 5 dkg vaj
  • 3 dl tejszín
  • őrölt fehér bors
Recept idők

Elkészítés:

A cukkinit reszeljük le, majd a sóval keverjük össze. Hagyjuk kb. fél órát állni, majd alaposan nyomkodjuk ki a levét.
Ezután reszeljük hozzá a sajtot, nyomjuk bele a fokhagymát, adjuk hozzá a tojást, a fele mennyiségű zsemlemorzsát, és ízlés szerint őrölt borsot. Kezdjük el összegyúrni, és apránként adjuk hozzá a maradék zsemlemorzsát, hogy egy könnyen formázható masszát kapjunk, majd formázzunk kisebb pogácsákat.
Ezután óvatosan forgassuk bele a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. (Én duplán paníroztam be.)
Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, helyezzük bele a cukkinipogácsákat, majd közepes lángon, süssük mind a két oldalát szép pirosra.

A paszternákot tisztítsuk meg, vékonyan szeleteljük fel és mossuk meg, majd tegyük egy szűrőbe, hogy lecsepegjen.
A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A sajtot reszeljük le.
Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá az apróra felvágott vöröshagymát, és pároljuk üvegesre. Ezután adjuk hozzá a fokhagymát, és a lecsepegtetett paszternákot, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és öntsük fel a tejszínnel. Addig hagyjuk a gázon, még elkezd forrni. Ekkor vegyük le, és szórjuk meg a reszelt sajttal, majd fedjük le a serpenyőt fóliával.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 45 percig, majd süssük szép pirosra.
Tálaláskor a sajtos cukkinifasírtot a tejszínes paszternákkal kínáljuk.

1
2
Blog.hu ajánló