Almás-málnás morzsa

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Egy szemöldöke van a modellnek, de így is imádja a szakma - Neked is tetszeni fog »

Minden őszi divatfotón felbukkan ez a sapka: te is viselni fogod? »

Isteni puding, ami nem hogy hizlal, de egyenesen fogyaszt »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

A morzsához

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor

A gyümölcsös részhez

  • 2 db alma
  • 20 dkg málna
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg barnacukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1/2 tk őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük bele a lisztet és a cukrot egy tálba, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat.

Ezután kezdjük el az ujjainkkal összemorzsolni, hogy egy zsemlemorzsaszerű morzsát kapjunk.

A málnát tegyük egy szűrőbe, majd alaposan mossuk meg, és hagyjuk teljesen lecsepegni a vizet.
Az almát hámozzuk meg, vágjuk négybe, majd távolítsuk el a magházat. Ezután vágjuk fel kisebb kockára.

Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a barnacukrot, és kezdjük el karamellizálni. Pár perc után adjuk hozzá a felkockázott almát, majd szórjuk meg az őrölt fahéjjal. Ezután keverjük alaposan össze, majd fedjük le a serpenyőt, és pár perc alatt pároljuk félpuhára az almát.

Ezután vegyük le a fedőt, és pároljuk még pár percig, hogy a leve besűrűsödjön.

Egy sütőtálba (v. kisebb tepsibe) öntsük bele a karamellizált almát, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett málnát, (v. szedret) és óvatosan keverjük össze.

Végül szórjuk meg a vaníliás cukorral, majd szórjuk a tetejére az édes morzsát is.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. (Szép világosra, ropogósra süljön a morzsa a tetején.)

Az elkészült gyümölcsös morzsát vegyük ki a sütőből, és tálalás előtt hagyjuk pár percig hűlni.

Tálalás előtt a még meleg gyümölcsös morzsát szedjük tányérra, kanalazzunk rá egy gombóc vanília fagylatot, és úgy kínáljuk.

Blog.hu ajánló