Almás-málnás morzsa
Almás-málnás morzsa
Hozzávalók 2 személyre
A morzsához
- 20 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 10 dkg kristálycukor
A gyümölcsös részhez
- 2 db alma
- 20 dkg málna
- 5 dkg vaj
- 10 dkg barnacukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 1/2 tk őrölt fahéj
Elkészítés:
Tegyük bele a lisztet és a cukrot egy tálba, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat.
Ezután kezdjük el az ujjainkkal összemorzsolni, hogy egy zsemlemorzsaszerű morzsát kapjunk.
A málnát tegyük egy szűrőbe, majd alaposan mossuk meg, és hagyjuk teljesen lecsepegni a vizet.
Az almát hámozzuk meg, vágjuk négybe, majd távolítsuk el a magházat. Ezután vágjuk fel kisebb kockára.
Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a barnacukrot, és kezdjük el karamellizálni. Pár perc után adjuk hozzá a felkockázott almát, majd szórjuk meg az őrölt fahéjjal. Ezután keverjük alaposan össze, majd fedjük le a serpenyőt, és pár perc alatt pároljuk félpuhára az almát.
Ezután vegyük le a fedőt, és pároljuk még pár percig, hogy a leve besűrűsödjön.
Egy sütőtálba (v. kisebb tepsibe) öntsük bele a karamellizált almát, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett málnát, (v. szedret) és óvatosan keverjük össze.
Végül szórjuk meg a vaníliás cukorral, majd szórjuk a tetejére az édes morzsát is.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. (Szép világosra, ropogósra süljön a morzsa a tetején.)
Az elkészült gyümölcsös morzsát vegyük ki a sütőből, és tálalás előtt hagyjuk pár percig hűlni.
Tálalás előtt a még meleg gyümölcsös morzsát szedjük tányérra, kanalazzunk rá egy gombóc vanília fagylatot, és úgy kínáljuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept