Almás-málnás morzsa

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Almás-málnás morzsa

Hozzávalók 2 személyre

A morzsához

  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 10 dkg kristálycukor

A gyümölcsös részhez

  • 2 db alma
  • 20 dkg málna
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg barnacukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1/2 tk őrölt fahéj
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük bele a lisztet és a cukrot egy tálba, majd adjuk hozzá a hideg, felkockázott vajat.

Ezután kezdjük el az ujjainkkal összemorzsolni, hogy egy zsemlemorzsaszerű morzsát kapjunk.

A málnát tegyük egy szűrőbe, majd alaposan mossuk meg, és hagyjuk teljesen lecsepegni a vizet.
Az almát hámozzuk meg, vágjuk négybe, majd távolítsuk el a magházat. Ezután vágjuk fel kisebb kockára.

Egy serpenyőbe hevítsük fel a vajat, majd adjuk hozzá a barnacukrot, és kezdjük el karamellizálni. Pár perc után adjuk hozzá a felkockázott almát, majd szórjuk meg az őrölt fahéjjal. Ezután keverjük alaposan össze, majd fedjük le a serpenyőt, és pár perc alatt pároljuk félpuhára az almát.

Ezután vegyük le a fedőt, és pároljuk még pár percig, hogy a leve besűrűsödjön.

Egy sütőtálba (v. kisebb tepsibe) öntsük bele a karamellizált almát, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett málnát, (v. szedret) és óvatosan keverjük össze.

Végül szórjuk meg a vaníliás cukorral, majd szórjuk a tetejére az édes morzsát is.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 25-30 perc alatt készre. (Szép világosra, ropogósra süljön a morzsa a tetején.)

Az elkészült gyümölcsös morzsát vegyük ki a sütőből, és tálalás előtt hagyjuk pár percig hűlni.

Tálalás előtt a még meleg gyümölcsös morzsát szedjük tányérra, kanalazzunk rá egy gombóc vanília fagylatot, és úgy kínáljuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük