Zsályás borkrémleves

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

A legszebb esküvői dekorációk tökkel: őszi hangulat a javából »

Így tedd rendbe a kibolyhosodott ruhát - Olyan lesz, mint új korában »

Egy szemöldöke van a modellnek, de így is imádja a szakma - Neked is tetszeni fog »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 5 dl édes fehérbor
  • 3 dl víz
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 2 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 db csillagánizs
  • 1 cm-es darab fahéj
  • 1 marék frissen szedett zsályavirág
  • 2-3 db friss zsályalevél
Recept idők

Elkészítés:

A zsályavirágokat csipkedjük le a szárról úgy, hogy a szár részéből ne maradjon rajta. (Én megfogtam a pici virágot és egy mozdulattal kihúztam.)

A zsályaleveleket vágjuk fel apróra.

A bort és a vizet öntsük bele egy edénybe, majd reszeljük hozzá a citromhéjat, adjuk hozzá a csillagánizst és a fahéjat, főzzük 2-3 percig, majd szűrjük le.

A tojássárgákat keverjük simára a porcukorral, a vaníliás cukorral, a citromlével és a keményítővel. Ezután állandó keverés mellett, öntsük hozzá a forró boros keveréket, majd tegyük vissza a tűzre, és kevergetve sűrítsük be 1-2 perc alatt.

A levest ezután vegyük le a tűzről, majd szórjuk bele a lecsipkedett virágokat, és az apróra vágott levél felét, és keverjük alaposan össze.

Ezután tegyük az edényt hideg vízbe, majd hűtsük le a levest teljesen.

Tálalás előtt merjük a levest pl. pohárba, majd szórjuk meg a maradék zsályalevéllel, és úgy kínáljuk.

1
2
Blog.hu ajánló