Bakonyi csirkeszárny

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bakonyi csirkeszárny

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kg csirkeszárny
  • 1/2 kg gomba
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 kk. őrölt fekete bors
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
Recept idők

Elkészítés:

A csirkeszárnyakat megtisztítjuk, megmossuk. A szárnyvégeket levágjuk, majd a szárnyakat a forgóknál kettévágjuk.
A gombát megmossuk, szeleteljük. A szalonnát, vöröshagymát apróra vágjuk. A paprikát, paradicsomot felkockázzuk.
A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát, paradicsomot és 6-8 percig pároljuk.
Rátesszük a csirkeszárnyakat, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a paprikával. Felöntjük annyi vízzel, hogy félig ellepje.
Közepes tűzön 25-30 percig főzzük, majd hozzáadjuk a gombát. 10-15 percig együtt pároljuk, majd a liszttel elkevert tejföllel behabarjuk.
Óvatosan kevergessük, hogy a hús ne törjön össze. Pár percig forraljuk, majd levesszük a lángról.
Galuskát vagy főtt tésztát /szarvacska, orsó stb./ esetleg rizst adhatunk mellé köretnek.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

1
2
3
4

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük