Márványkuglóf
Barátnőmtől kaptam a receptet.
Márványkuglóf
Hozzávalók 4 személyre
- 300 g vaj (vagy margarin)
- 275 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 ml rumaroma
- 1 csipet só
- 5 db tojás
- 375 g finomliszt
- 4 tk sütőpor
- 3 ek tej
- 20 g cukrozatlan kakaópor
- 20 g cukor
- 3 ek tej vagy habtejszín
- 1 ek vaj,1 evőkanál finomliszt kikenéshez
Elkészítés:
A vajat a margarinnal keverőgéppel jól kikeverjük. A cukrot, vaníliás cukrot, aromát, sót apránként hozzáadjuk és addig keverjük, míg egyenletes masszát kapunk. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, és a tejjel felváltva belekeverjük.
A tészta 2/3-át egy kivajazott, lisztezett, nagyjából 24 cm átmérőjű kuglófformába töltjük. A kakaót a cukorral elkeverjük, és a tejjel együtt a maradék tésztába keverjük. A sötét tésztát elosztjuk a világos tetején, majd villával spirál alakban áthúzzuk a tésztán.
A sütőt nem kell előmelegíteni, 160 fokon hőlégkeveréses sütőben, lassan, nagyjából 50 percig sütjük. A sütőből kivéve a kuglófformában hagyjuk kihűlni.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept