Csirkesaláta maradék csirkéből
Csirkesaláta maradék csirkéből
Hozzávalók 4 személyre
- maradék sült csirke / mell vagy comb /
- 1 db közepes kígyóuborka
- 2 db paradicsom
- 1 szál póréhagyma
- 1 csomag hónapos retek
- 3 db paprika /ha van színes, zöld, sárga, piros/
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1/2 dl olívaolaj
- 2 szelet rozskenyér
- 3 dl joghurt
- só
- őrölt fehérbors
- 4 db tojás
Elkészítés:
A csirkehúst leszedjük a csontról és csíkokra vagy kockákra vágjuk. A zöldségeket szintén feldaraboljuk. A rozskenyeret kockákra vágjuk és kevés átnyomott fokhagymával elkevert olívaolajat csepegtetünk rá, majd sütőben arany barnára pirítjuk.
A joghurtot elkeverjük kevés sóval, őrölt borssal és fokhagymával. A tojásokat megfőzzük. A feldarabolt zöldségeket összekeverjük. Rácsepegtetjük a maradék fokhagymás olajat. Öntünk rá a joghurtból. Ráhalmozzuk a csirkehúst és a kenyérkockát. Négybe vágott főtt tojással díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept