mamutszelet

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Így grimaszolj, ha későbbre akarod tolni a ráncosodást! »

Őszi pelerinkabátka plédből: kis varrótudással is elkészítheted »

Gyönyörű, de kényelmes esküvői ruhák: bátran rophatod bennük a táncot »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 12 személyre:

Tészta

  • 4 db tojás
  • 28 dkg porcukor
  • 10 evőkanál liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg dió

Krém

  • 5 kanál liszt
  • 1/2 liter tej
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 7 dkg dió
  • 12 dkg porcukor
  • 1/2 dl rum
  • csokireszelék
Recept idők

Elkészítés:

A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral és 2-3 kanalanként adagoljuk közben hozzá a vizet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojásfehérjét és sárgáját összekeverjük, beleszitáljuk közben a lisztet és a sütőport és elkeverjük, arra vigyázva, hogy a fehérje ne törjön össze. Majd végül belekeverjük a darált diót. Közepes lángon, sütő méretű tepsiben (magas falú) kb. 30-40 percig sütjük, ha a villára már nem ragad a tészta, akkor kész. (Én a piskótatésztákat mindig zsírpapíron sütöm. Még melegen lehúzom róla a zsírpapírt és a tésztát visszateszem a tepsibe.)

A krémhez 1/2 liter tejben az 5 kanál lisztet besamellé főzzük, amíg pudingállagú nem lesz, belekeverjük a vaníliás cukrot, majd hűlni hagyjuk. A puha margarint kikeverjük a cukorral, az egész tojással, majd összekeverjük a kihűlt besamellel, végül belekeverjük a diót és a rumot.

A kihűlt tésztára rákenjük a krémet, majd a tetejét megszórjuk csokireszelékkel.

Blog.hu ajánló