mamutszelet
Mamutszelet
Hozzávalók 12 személyre
Tészta
- 4 db tojás
- 28 dkg porcukor
- 10 evőkanál liszt
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg liszt
- 10 dkg dió
Krém
- 5 kanál liszt
- 1/2 liter tej
- 25 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 db tojás
- 7 dkg dió
- 12 dkg porcukor
- 1/2 dl rum
- csokireszelék
Elkészítés:
A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a porcukorral és 2-3 kanalanként adagoljuk közben hozzá a vizet. A tojások fehérjét kemény habbá verjük. A tojásfehérjét és sárgáját összekeverjük, beleszitáljuk közben a lisztet és a sütőport és elkeverjük, arra vigyázva, hogy a fehérje ne törjön össze. Majd végül belekeverjük a darált diót. Közepes lángon, sütő méretű tepsiben (magas falú) kb. 30-40 percig sütjük, ha a villára már nem ragad a tészta, akkor kész. (Én a piskótatésztákat mindig zsírpapíron sütöm. Még melegen lehúzom róla a zsírpapírt és a tésztát visszateszem a tepsibe.)
A krémhez 1/2 liter tejben az 5 kanál lisztet besamellé főzzük, amíg pudingállagú nem lesz, belekeverjük a vaníliás cukrot, majd hűlni hagyjuk. A puha margarint kikeverjük a cukorral, az egész tojással, majd összekeverjük a kihűlt besamellel, végül belekeverjük a diót és a rumot.
A kihűlt tésztára rákenjük a krémet, majd a tetejét megszórjuk csokireszelékkel.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept