Hideg gyümölcsleves
Hideg gyümölcsleves
Hozzávalók 12 személyre
- 1 kg meggy
- 4-5 szem őszibarack
- 50 dkg cseresznye
- 2 dl főzőtejszín /vagy tej/
- 4 ek pudingpor vagy étkezési keményítő
- 15 dkg kristálycukor
- 1 db citrom
- 1 csipet só
- 1 cs vaníliás cukor
- 8-10 db szegfűszeg
- 2-3 db egész fahéjrúd
- citromlé
Elkészítés:
A citromot felkarikázzuk. A gyümölcsöket kimagozzuk. A barackot kockákra vágjuk. Egy fazékba öntünk annyi vizet, amennyi levest szeretnénk. Beletesszük a cukrot, a sót, teatojásban a fahéjat és a szegfűszeget. Hozzáadjuk a meggyet, a cseresznyét, az őszibarackot, a citromot és 10 percig főzzük. A teatojást kivesszük. A pudingporral elkevert tejszínnel /vagy tejjel/besűrítjük a levest. Hagyjuk felforrni. Citromlével és cukorral utánaízesítünk. A levest lehűtjük és hidegen tálaljuk. Télen készíthetjük befőttből vagy mirelit gyümölcsből is. Ha befőttből készítjük a meggyet, csak akkor tegyük bele, ha behabartuk a levest. Egyet forr és kapcsoljuk le a tűzhelyet.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept