Lyoni sertésszelet

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Lyoni sertésszelet

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg sertéscomb
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • ½ l tej
  • 5-6 fej vöröshagyma
  • 3-4 evőkanál mustár
  • őrölt feketebors
  • étolaj
  • liszt
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, és a tejbe keverjük.
A húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, ráöntjük a fokhagymás tejet és egy napra a hűtőbe tesszük. Másnap a hússzeleteket papírtörlővel leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk, mindkét oldalukat megkenjük mustárral és egymásra téve, egy órára visszatesszük a hűtőbe.
A vöröshagymát megtisztítjuk, felszeleteljük és karikákra szedjük.
A húst serpenyőben szép pirosra sütjük, a visszamaradt zsiradékban 1-2 kanál mustárt pirítunk, egy kevés vizet öntünk rá, a húst visszatéve puhára pároljuk. A hagymakarikákat belisztezzük és bő forró olajba kisütjük.
Egyszerre mindig csak keveset tegyünk az olajba, így gyorsabban sül, nem ázik el és ropogós marad.
Szűrőbe vagy papírtörlőre szedjük és a hússal tálaljuk. Sült burgonyát készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!

1
2
3

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük