Medvehagymás gombával töltött karajszeletek
Medvehagymás gombával töltött karajszeletek
Hozzávalók 4 személyre
- 4 nagyobb szelet karaj csont nélkül
- 20 dkg gomba
- 20 dkg reszelt trappista sajt
- 1 fej vöröshagyma
- 5 dkg vaj
- só
- őrölt fehér bors
- petrezselyemzöld
- 2-3 levél medvehagyma /a fagyasztóból/
A panírozáshoz
- 20 dkg finomliszt
- 3 db tojás
- 30 dkg zsemlemorzsa
A sütéshez
- étolaj
Elkészítés:
A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk.
A vöröshagymát, petrezselymet és a medvehagymát apróra vágjuk. A gombát felszeleteljük.
A vajon megdinszteljük a hagymát, rátesszük a gombát, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk, míg a leve elfő. Hozzáadjuk a petrezselymet és a medvehagymát. Még melegen belekeverjük a reszelt sajtot. A sajt megolvad és összefogja a töltelékünket.
A karajszeletek egyik oldalára teszünk a töltelékből, majd ráhajtjuk a hús másik felét.
A szokásos módon bepanírozzuk és bő olajban közepes lángon kisütjük.
Zöldséges rizst készítettem mellé.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept