Mákos-almás süti liszt nélkül
Mákos-almás süti liszt nélkül
Hozzávalók 4 személyre
- 20 dkg darált mák
- 2 teáskanál sütőpor
- 3 db alma
- 2 teáskanál fahéj
- 2 tojás
- édesítő vagy cukor
- 1 evőkanál citromlé
Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, nagylyukú reszelőn lereszeljük, megszórjuk a fahéjjal, és kis édesítővel vagy cukorral édesítjük. A tojásokat kissé felverjük.
A mákot összekeverjük ízlés szerint édesítővel vagy cukorral, belerakjuk a sütőport, a citromlevet és hozzákeverjük a tojást.
Beleforgatjuk a reszelt almás masszát, és az egészet jól összekeverjük.
Sütőpapíros, kisebb tepsiben vagy szilikonformában megsütjük 200 fokon kb. 35 percig. Először borítsuk be alufóliával, és az utolsó 10 percben vegyük le róla.
Mákos-meggyes verzióban alma helyett friss vagy befőtt magozott meggyet rakunk bele, és kihagyjuk a fahéjat.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept