Tavaszi finomfőzelék
Tavaszi finomfőzelék
Hozzávalók 4 személyre
- 1 közepes, zsenge karalábé
- 1 közepes krumpli
- 3 db sárgarépa
- fél üveg vagy 20 dkg friss zöldborsó
- 2 púpos ek liszt
- só
- bors
- ételízesítő
- kb 5-6 dl tej
- kevés apróra vágott petrezselyem
- kevés újhagyma, a zöld része vagy medvehagyma
Elkészítés:
A zöldségeket, (pucolás, tisztítás után) krumplit, répát, karalábét felkockázzuk és sós vízben félpuhára főzzük. Utána hozzáadjuk a zöldborsót(ha friss vagy fagyasztott), majd az egészet puhára főzzük(ha üvegeset használunk, akkor tesszük hozzá, ha már puhák a zöldségek).
Leöntjük róla a majdnem az összes vizet(csak kb. 1 dl-t hagyunk rajta), majd felöntjük tejjel(3-4dl).
A lisztet kevés tejjel (kb. 2 dl)simára keverjük és besűrítjük a főzeléket.
A hagymát és a petrezselymet apróra vágjuk, és belekeverjük a főzelékbe, ízlés szerint ízesítjük sózzuk, borsozzuk.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept