Diós-holdas sütemény

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Családomnak sütöttem meg.

Diós-holdas sütemény

Hozzávalók 6 személyre

Tészta hozzávalói

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 4 tojássárgája
  • 20 dkg margarin (olvasztott)
  • Só (csipet)
  • 2 mk. szódabikarbóna
  • 2 mk. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • Tej (annyi, hogy egy kissé sűrű, de folyós tésztát kapjunk.)

Tetejére

  • 25 dkg cukor
  • 28 dkg darát dió
  • 4 tojásfehérje habja + 3 ek. víz
  • A tészta lekenéséhez sárgabaracklekvár
Recept idők

Elkészítés:

(Tepsi mérete: 20x36 cm)
1. A tészta hozzávalóit egy fakanállal jól összekeverjük, majd beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Elsimítjuk egyenletesen a tésztát. (Én sütőpapírt tettem a tetejére, hogy egyenletesen barnuljon meg, és nehogy kissé megégjen.)

2. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 40 percig sütjük.

3. Mikor megsült, kivesszük hűlni.

4. A tojás fehérjét felverjük kemény habbá, majd beletesszük a darált diót, a cukrot és a 3 ek. vizet, az egészet jól összekeverjük.

5. A kihűlt tésztát megkenjük a lekvárral, majd egyenletesen rákenjük a diós masszát, és megint visszatesszük a sütőbe sülni 180 fokra, kb. 20 percre. (Ha van rá lehetőségünk, akkor a sütőnek csak a felső sütési programját használjuk, mert most csak a tetején a habot kell megsütni.)

6. Ha megsült a diós hab is a tetején, kivesszük hűlni, és pogácsaszaggatóval holdakat szaggatunk. A tetejét tálalás előtt porcukorral leszórjuk.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük