Diós-holdas sütemény

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Házi fátyolmaszk rizspapírból: simább, ragyogóbb bőr, pillanatok alatt »

Ha így teszel, alapozó nélkül is ragyogni fog a bőröd! Tippek egy őszinte szépségbloggertől »

Tökéletesíti a bőrt, fent tartja a festéket: sminkalap készítése pár lépésben »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Családomnak sütöttem meg.

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta hozzávalói

  • 50 dkg liszt
  • 10 dkg cukor
  • 4 tojássárgája
  • 20 dkg margarin (olvasztott)
  • Só (csipet)
  • 2 mk. szódabikarbóna
  • 2 mk. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • Tej (annyi, hogy egy kissé sűrű, de folyós tésztát kapjunk.)

Tetejére

  • 25 dkg cukor
  • 28 dkg darát dió
  • 4 tojásfehérje habja + 3 ek. víz
  • A tészta lekenéséhez sárgabaracklekvár
Recept idők

Elkészítés:

(Tepsi mérete: 20x36 cm)
1. A tészta hozzávalóit egy fakanállal jól összekeverjük, majd beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Elsimítjuk egyenletesen a tésztát. (Én sütőpapírt tettem a tetejére, hogy egyenletesen barnuljon meg, és nehogy kissé megégjen.)

2. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 40 percig sütjük.

3. Mikor megsült, kivesszük hűlni.

4. A tojás fehérjét felverjük kemény habbá, majd beletesszük a darált diót, a cukrot és a 3 ek. vizet, az egészet jól összekeverjük.

5. A kihűlt tésztát megkenjük a lekvárral, majd egyenletesen rákenjük a diós masszát, és megint visszatesszük a sütőbe sülni 180 fokra, kb. 20 percre. (Ha van rá lehetőségünk, akkor a sütőnek csak a felső sütési programját használjuk, mert most csak a tetején a habot kell megsütni.)

6. Ha megsült a diós hab is a tetején, kivesszük hűlni, és pogácsaszaggatóval holdakat szaggatunk. A tetejét tálalás előtt porcukorral leszórjuk.

Blog.hu ajánló