Diós-holdas sütemény
Családomnak sütöttem meg.
Diós-holdas sütemény
Hozzávalók 6 személyre
Tészta hozzávalói
- 50 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 4 tojássárgája
- 20 dkg margarin (olvasztott)
- Só (csipet)
- 2 mk. szódabikarbóna
- 2 mk. sütőpor
- 1 cs. vaníliás cukor
- Tej (annyi, hogy egy kissé sűrű, de folyós tésztát kapjunk.)
Tetejére
- 25 dkg cukor
- 28 dkg darát dió
- 4 tojásfehérje habja + 3 ek. víz
- A tészta lekenéséhez sárgabaracklekvár
Elkészítés:
(Tepsi mérete: 20x36 cm)
1. A tészta hozzávalóit egy fakanállal jól összekeverjük, majd beleöntjük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Elsimítjuk egyenletesen a tésztát. (Én sütőpapírt tettem a tetejére, hogy egyenletesen barnuljon meg, és nehogy kissé megégjen.)
2. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 40 percig sütjük.
3. Mikor megsült, kivesszük hűlni.
4. A tojás fehérjét felverjük kemény habbá, majd beletesszük a darált diót, a cukrot és a 3 ek. vizet, az egészet jól összekeverjük.
5. A kihűlt tésztát megkenjük a lekvárral, majd egyenletesen rákenjük a diós masszát, és megint visszatesszük a sütőbe sülni 180 fokra, kb. 20 percre. (Ha van rá lehetőségünk, akkor a sütőnek csak a felső sütési programját használjuk, mert most csak a tetején a habot kell megsütni.)
6. Ha megsült a diós hab is a tetején, kivesszük hűlni, és pogácsaszaggatóval holdakat szaggatunk. A tetejét tálalás előtt porcukorral leszórjuk.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept