Galuska gombával és petrezselyemsalátával

Nyereményjáték

Nyerj kényeztető, masszázs-wellness élménycsomagot 2 fő részére, Bükfürdőre! (x)

Nyerj prémium öregedésgátló arcszérumot, és búcsúzz el a ráncoktól! (x)

Nyerj platinával díszített Angyalszárny nyakláncot fehér finomporcelánból! (x)

összesen 6 db játék
Ez is érdekelhet

Ilyen, amikor a klasszikus balett breaktánccal keveredik: ezt neked is látnod kell (x)

Tökéletesen tiszta lesz az otthonod, és alig kell érte tenned: csak 3 dolog kell hozzá (x)

Különleges ereje van az itteni gyógyvíznek: véletlenül fedezték fel helyiek a '60-as években (x)

Pataki Zita és férje különleges masszázzsal csillapítják a stresszt, naponta többször is (x)

Akciósan csaphatsz le a gyerek karácsonyi ajándékára, ha figyelsz néhány apróságra (x)

beauty and style

Így marad sötét a fekete farmer: színmegőrzők és színmegújítók körképe »

A szaúdi hercegnő simán lenyomja Katalint - A stílusa egészen kifinomult »

Növeszted a hajad? Ilyen átmeneti frizurát vágass magadnak! »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tésztaételek közül nekem ez az étel a legfinomabb, ami mindig finom, télen, nyáron egyaránt.

Hozzávalók 4 személyre:

Galuskához

  • 300 g búzafinomliszt
  • 3 db tojás
  • 2 ek. tejföl
  • 1-2 dl tej
  • ízlés szerint étkezési só
  • 5-6 ek. napraforgóolaj
  • 300 g csiperkegomba
  • 200 g tejföl
  • 4-5 db tojás
  • 1\\2 köteg petrezselyem
  • 15-20 szál snidling
  • 1-2 marék madárbegysaláta
  • 5-6 ek. napraforgóolaj
  • 1-2 ek. olívaolaj
  • 1-2 ek. balzsamecet
  • ízlés szerint kristálycukor
  • ízlés szerint étkezési só
Recept idők

Elkészítés:

Galuska:
Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, megsózzuk, ha felforrt, csak azután állítjuk össze a galuskát. A liszthez hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és a csipet sót, közben apránként adagoljuk hozzá a tejet, lobogó forró vízben kifőzzük. Ha elkészült, szűrőedénybe öntjük, hideg csapvízzel átöblítjük, és le is hűtjük kicsit. Kevés olajat csurgatunk rá, hogy ne tapadjon össze, és egy edényben félretesszük a tálalásig.

Petrezselyemsaláta:
A petrezselyemleveleket kézzel tépkedjük, a snidlinget 1 cm hosszú darabkákra vágjuk, a madárbegysalátát átválogatjuk, majd az egészet összekeverjük.
Félretesszük a tálalásig.

Tálalás:
Egy nagyobb méretű serpenyőt alaposan felforrósítjuk. Kevés olajat csurgatunk bele, majd a cikkekre vágott gombát a lehető legerősebb tűzön megpirítjuk. Ha a gomba megpirult, sózzuk, és hozzáadjuk az előzőleg kiszaggatott galuskát. Közben a tojásokat felütjük, majd lazán elkeverjük a tejföl kétharmadával. Pár perc elteltével a gombás galuskához csurgatjuk a lazán eldogozott tejfölös tojást. Közepes lángon kavargatjuk, rázogatjuk, egészen addig, amíg a tojás kezd megdermedni, közben megsózzuk. Ne pirítsuk túl, akkor a legjobb, ha a lágy rántottához hasonlóan még egy kicsit szaftos marad a tojás! Azonnal, forrón tálaljuk, néhány kanál friss, hűvös tejföllel. Ne felejtsük el bőségesen meghinteni a petrezselyemsalátával, amit az utolsó pillanatban ízesítünk kevés olívaolajjal, balzsamecettel, csipet cukorral és sóval.

Blog.hu ajánló