Galuska gombával és petrezselyemsalátával

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Édes, gyümölcsös, és alig van benne kalória, így bűntudat nélkül fogyaszthatod ezt az italt (x)

Nyerd meg az 50 x 200 000 Ft egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

beauty and style

Ez a divatos frizura és hajfestés a legnőiesebb a szezonban »

Már megint egy idióta farmer, amiben csak felfázni lehet »

Disney-hercegnőnek öltözhet az ara, nemcsak annak érezheti magát »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A tésztaételek közül nekem ez az étel a legfinomabb, ami mindig finom, télen, nyáron egyaránt.

Hozzávalók 4 személyre:

Galuskához

  • 300 g búzafinomliszt
  • 3 db tojás
  • 2 ek. tejföl
  • 1-2 dl tej
  • ízlés szerint étkezési só
  • 5-6 ek. napraforgóolaj
  • 300 g csiperkegomba
  • 200 g tejföl
  • 4-5 db tojás
  • 1\\2 köteg petrezselyem
  • 15-20 szál snidling
  • 1-2 marék madárbegysaláta
  • 5-6 ek. napraforgóolaj
  • 1-2 ek. olívaolaj
  • 1-2 ek. balzsamecet
  • ízlés szerint kristálycukor
  • ízlés szerint étkezési só
Recept idők

Elkészítés:

Galuska:
Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, megsózzuk, ha felforrt, csak azután állítjuk össze a galuskát. A liszthez hozzáadjuk a tojást, a tejfölt és a csipet sót, közben apránként adagoljuk hozzá a tejet, lobogó forró vízben kifőzzük. Ha elkészült, szűrőedénybe öntjük, hideg csapvízzel átöblítjük, és le is hűtjük kicsit. Kevés olajat csurgatunk rá, hogy ne tapadjon össze, és egy edényben félretesszük a tálalásig.

Petrezselyemsaláta:
A petrezselyemleveleket kézzel tépkedjük, a snidlinget 1 cm hosszú darabkákra vágjuk, a madárbegysalátát átválogatjuk, majd az egészet összekeverjük.
Félretesszük a tálalásig.

Tálalás:
Egy nagyobb méretű serpenyőt alaposan felforrósítjuk. Kevés olajat csurgatunk bele, majd a cikkekre vágott gombát a lehető legerősebb tűzön megpirítjuk. Ha a gomba megpirult, sózzuk, és hozzáadjuk az előzőleg kiszaggatott galuskát. Közben a tojásokat felütjük, majd lazán elkeverjük a tejföl kétharmadával. Pár perc elteltével a gombás galuskához csurgatjuk a lazán eldogozott tejfölös tojást. Közepes lángon kavargatjuk, rázogatjuk, egészen addig, amíg a tojás kezd megdermedni, közben megsózzuk. Ne pirítsuk túl, akkor a legjobb, ha a lágy rántottához hasonlóan még egy kicsit szaftos marad a tojás! Azonnal, forrón tálaljuk, néhány kanál friss, hűvös tejföllel. Ne felejtsük el bőségesen meghinteni a petrezselyemsalátával, amit az utolsó pillanatban ízesítünk kevés olívaolajjal, balzsamecettel, csipet cukorral és sóval.

Blog.hu ajánló