Csirkepaprikás

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Ilyen lenne egy esküvő, amit a Trónok harca sorozat inspirált »

Pihe-puha sálak, amikbe te is szívesen beleburkolóznál »

Táskák az utcáról: milyen darabok illenek a kabáthoz? »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Imádjuk a tejfölös csirkét is, jó sok nokedlivel! Én a nokedliből mindig dupla adagot csinálok, és az el is fogy hamar.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db csirkecomb
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 2 teáskanál fűszerpaprika
  • bors
  • ételízesítő
  • 1 ek olaj
  • 3 dl tejföl
  • 2 ek liszt
  • 1 dl víz
  • 40 dkg finomliszt
  • 1 db tojás
  • 1 teáskanál só
  • 3 dl víz
Recept idők

Elkészítés:

1. Csirkecombot, csirkemellet és a vöröshagymát megtisztítjuk. A vöröshagymát apró kockára vágjuk, a csirkemellet én nagyobb darabokra szoktam vágni.
Az olajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd húzzuk félre, és szórjuk meg a pirospaprikával, jól keverjük el, öntsük fel kb. 1 dl vízzel, és adjuk hozzá az ételízesítőt, borsot (forraljuk fel).
2. Majd pakoljuk bele a csirkecombokat és a mellet. Jól forgassuk át őket, majd adjuk hozzá a felkarikázott paprikát és paradicsomot. Fedő alatt pároljuk saját levében. Ha esetleg elfő, pótoljuk egy kis vízzel (de attól lesz igazán ízletes, ha saját levében tudjuk főzni).
3. Eközben a tejföllel elkeverjük a lisztet, és adunk hozzá egy kis pirospaprikát, hogy szép piros legyen a szaftunk. A léből kimerünk annyit a tejfölhöz, hogy csomómentesre és hígra tudjuk elkeverni.
4. Ha megpuhult a csirkecomb és csirkemell, hozzákeverjük a tejfölös-habarást, óvatosan összekeverjük és felforraljuk. Ha kell, még utánaízesítünk.

Nokedli
1. Az alapanyagokból közepesen lágy masszát keverünk ki fakanállal. De ne keverjük ki csomómentesre!
2. Bő, lobogó, sós vízben (4-5 l-ben), amihez hozzáadunk kb. 2 ek olajat, kiszaggatjuk a nokedlit. Majd ha a víz tetejére feljött, szűrővel kiemeljük, és lecsepegtetjük.

Blog.hu ajánló