Citromos semifreddo

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Kiszáradt a kezed? Egy házi pakolás, ami segít, mielőtt kisebesedne »

A legszebb esküvői dekorációk tökkel: őszi hangulat a javából »

Így tedd rendbe a kibolyhosodott ruhát - Olyan lesz, mint új korában »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez a desszert,akár a fagylalt. Nagyon finom a citromos íz, nagyon hűsítő nyáron, télen meg vitaminforrás. Érdemes elkészíteni, nincs sok macera vele.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 citrom leve és reszelt héja
  • 5 tojássárgája
  • 1 teáskanál zselatin
  • 200 ml habtejszín
  • 3 evőkanál méz
  • 2 tojásfehérje
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 2 evőkanál porcukor

A fehérjébe

  • 1 kávéskanál porcukor

A tejszínbe

  • 9 db babapiskóta
Recept idők

Elkészítés:

Egy átlag méretű őzgerincforma kell hozzá, amit folpackkal kibélelünk, majd a végén ráhajtjuk, és behűtjük. A tojássárgákat és a mézet állandó kevergetés mellett, vízgőz fölött addig melegítjük, amíg sima masszát nem kapunk. Levesszük a gőzről, majd hozzákeverjük az előzőleg 1 evőkanál vízben feloldott zselatint, továbbá a citrom levét és reszelt héját. Időnként kevergetve lehűtjük szobahőmérsékletűre. A tejszínt és a tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük, és amint a tojássárgájás massza kihűlt, mindkettőt nagyon óvatosan belekeverjük. Egy kb. 1,5 l-es püspökkenyér formát kibélelünk folpackkal, és félig töltjük a masszával, majd megrakosgatjuk a babapiskótával, végül ráöntjük a maradék krémet. Legalább 5-6 órára hűtőbe tesszük, de a legjobb az, ha egy egész éjszakán át ott tartjuk. A formából kiborítva, vizes késsel könnyedén szeletelhető.

1
2
3
4
Blog.hu ajánló