Mustáros karajszelet
A karajt nagyon sokféleképpen el lehet készíteni, ez az egyik kedvenc húsételünk.
Mustáros karajszelet
Hozzávalók 2 személyre
- 2 fő részére
- 4 szelet karaj
- 4 evőkanál mustár
- egy evőkanál olaj
- 5 db közepes méretű burgonya
- 3 szál rozmaring ág
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 dl tejszín
- 1 mokkáskanál őrölt, piros fűszerpaprika
- 1 mokkáskanál só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A húst az egyik szélén 1 cm-es távolságokban bevagdaljuk. A mustárt az olajjal, fokhagymával, borssal, sóval összekeverjük és bepácoljuk vele a hússzeleteket. Ha van időnk, egy egész éjszakára benne hagyjuk és hűtőben, lefedve tartjuk. Ha erre nincs időnk, akkor elég egy óra is a pácban.
Mialatt a hús pácolódik, a krumplit hasábokra vágjuk, és sós vízben megfőzzük, de ne főzzük széjjel. Vajat teszünk rá, és apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk.
A húsokat forró serpenyőben kisütjük, szép pirosra mind a két oldalát. Forrón tálaljuk, rozmaringággal díszítjük, egyből fogyasszuk!:)
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept