Csirkés töltött padlizsán

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Egy szemöldöke van a modellnek, de így is imádja a szakma - Neked is tetszeni fog »

Minden őszi divatfotón felbukkan ez a sapka: te is viselni fogod? »

Isteni puding, ami nem hogy hizlal, de egyenesen fogyaszt »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A padlizsán csodálatos, mert sokféle elkészítési módja van. Nagyon szeretjük sütve, grillezve salátának elkészítve, krémnek, és még sorolhatnám napestig, mennyi mindenre. Ezt a töltött tojásgyümölcsöt nagyon régóta kedveljük.

Hozzávalók 4 személyre:

  • (4 személyre)
  • 2 db nagyobb padlizsán
  • 30 dkg csirkefelsőcomb-filé
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 nagy gerezd fokhagyma
  • késhegynyi őrölt kakukkfű
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 ek olaj
  • frissen őrölt feketebors ízlés szerint
  • 12 dkg
  • reszelt sajt
  • 1 db tojás
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánokat megmossuk, majd lapjában kettévágjuk. Belsejüket egy karalábévájóval kiszedjük, hogy 1,5 vastag fala maradjon. Utóbbiakat kissé megsózzuk, és félretesszük. A csirkehúst 1 cm kockákra aprítjuk. A gombát vékony cikkekre, a hagymát és a fokhagymát finomra, a kivájt padlizsán belsőt 1 cm kockákra vágjuk. Egy nagyobb serpenyőben az olajat felforrósítjuk, majd a hagymát közepes lángon megfonnyasztjuk rajta. A csirkehúst rádobjuk, immár nagy lángon, 3-4 percig rázogatva pirítjuk. A gombát hozzákeverjük, továbbra is keverve újabb 3 percig pirítjuk. A zúzott fokhagymával, kakukkfűvel, és a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. Sózzuk, borsozzuk, a padlizsánbelsővel még egy percig pirítjuk. A tűzről levéve, a reszelt sajt felével, és a tojással elkeverjük. Az ízes húsos-gombás ragut a szárazra törölt, előre kicsit besózott padlizsánokba töltjük. Amelyik alja billegne, abból kicsit szeljünk le töltés előtt, és tűzzük a töltelékbe a padlizsánszeletet. Így nem dől el a padlizsánunk. A maradék reszelt sajttal megszórjuk a tetejüket. A sütőtepsibe helyezzük őket, amit előtte szilikonos vagy zsírpapírral béleltünk ki. Jó közepes sütőben, 15-20 percig sütjük 180 fokon. Köretnek paradicsomsalátát kínálunk hozzá.
A paradicsomsalátához kell 2 db nagyobb paradicsom, 1 db kisebb lilahagyma és egy szál kakukkfű, meg egy kis galambbegysaláta, és durva tengeri só, 1 tk olívaolaj.

1
2
3
4
Blog.hu ajánló