Lazacfilé mustármártásban

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Édes, gyümölcsös, és alig van benne kalória, így bűntudat nélkül fogyaszthatod ezt az italt (x)

Nyerd meg az 50 x 200 000 Ft egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

beauty and style

Ez a divatos frizura és hajfestés a legnőiesebb a szezonban »

Már megint egy idióta farmer, amiben csak felfázni lehet »

Disney-hercegnőnek öltözhet az ara, nemcsak annak érezheti magát »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szeretjük a halat. Igyekszem a különböző fajta halakat, mindig más formában elkészíteni. Ez a recept bármilyen fajta filézett halból elkészíthető, én most lazacfiléből készítettem....nagyon....nagyon finom lett!

Hozzávalók 2 személyre:

  • (2 személyre)
  • 40 dkg filézett hal( lazac)
  • 1 citrom leve
  • vaj a forma kikenéséhez
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 250 ml tej
  • 2 evőkanál csípős mustár
  • 1-2 teáskanál magos mustár
  • 1/2 teáskanál só
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • 1 evőkanál felaprított petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 evőkanál vaj
  • karikára vágott citromszelet
  • néhány levél petrezselyem a díszítéshez
Recept idők

Elkészítés:

A halat megmossuk, leitatjuk róla a nedvességet. Egy tepsit kikenünk vajjal, belehelyezzük a halat, megsózzuk, rácsavarjuk egy fél citrom levét és meghintjük a pirospaprikával.
Elkészítjük a mártást: felhevítjük a vajat, a lisztet rászórjuk, világosbarnára pirítjuk, hozzáöntjük a tejet, folyamatosan keverjük közben, néhány percig főzzük. Ízesítjük a mustárokkal, sóval, borssal, szerecsendióval, citromlével és a petrezselyemmel.
Az elkészített mártással bevonjuk a halat, mindenhol fedje be alaposan.
200 fokon sütjük, 25 percig.

Curryvel ízesített rizst kínáltam mellé, a sült mártást a tányérra halmoztam, citromszelettel, petrezselyemzölddel díszítettem.

Készítsétek el, nagyon ízletes fogás.

Jó étvágyat kívánok!

1
2
3
4
Blog.hu ajánló