Halkocsonya

Nyereményjáték

Nyerj egyéves előfizetést a BBC GoodFood gasztromagazinra, és ismerd meg a baconös brownie receptjét! (x)

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Édes, gyümölcsös, és alig van benne kalória, így bűntudat nélkül fogyaszthatod ezt az italt (x)

Nyerd meg az 50 x 200 000 Ft egyikét gyermeked osztályának! (x)

Mitől alakulhat ki a mellrák, és hogyan előzhető meg? A szakértő tanácsai (x)

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

beauty and style

Kisimulnak a ráncok: arczselék és hidratáló szérumok körképe árakkal »

Így újítsd fel a tavalyi félcipődet, ha egy picit már megkopott! »

Ez a divatos frizura és hajfestés a legnőiesebb a szezonban »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Mivel a sertéskocsonya már unalmas volt, így halból készítettem el.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db pontyszelet
  • 16 db ponty halfej
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1/2 zellergumó
  • 1 db karalábé
  • halfűszer-keverék

A díszítéshez

  • 1db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A halfejeket megtisztítjuk, a kopoltyúkat és a keserűfogakat eltávolítjuk.
A szeleteket és a fejeket besózzuk és a halfűszer-keverékkel is jól megszórjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk és egészben hagyjuk.
Egy nagyobb fazékban feltesszük főni a hozzávalókat a citrom és a halszeletek kivételével.
Annyi vizet öntsünk rá, hogy éppen csak ellepje.
Négy-öt órán át főzzük, épphogy csak pezsegjen. Mint a jó húslevest, úgy főzzük, de azért időnként kavarjuk is meg.
Ha szükséges, pótoljuk a vizet.
A halszeleteket egy krumplisütőkosárba tesszük, és 15 percig lógassuk bele a kocsonyába, majd vegyük ki, ha megfőtt.
Nagyon apró nyílású szűrőn szűrjük le a kocsonyát, de tegyünk a szűrőbe egy papír konyhai törlőt, hogy a zsírt is megfogjuk ezzel.
Osszuk el a tányérokba a levet és a halszeleteket.
Tegyük hideg helyre a tányérokat, hadd aludjanak meg a kocsonyáink.

Blog.hu ajánló