Halkocsonya

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mivel a sertéskocsonya már unalmas volt, így halból készítettem el.

Halkocsonya

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 db pontyszelet
  • 16 db ponty halfej
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1/2 zellergumó
  • 1 db karalábé
  • halfűszer-keverék

A díszítéshez

  • 1db citrom

Elkészítés:

A halfejeket megtisztítjuk, a kopoltyúkat és a keserűfogakat eltávolítjuk.
A szeleteket és a fejeket besózzuk és a halfűszer-keverékkel is jól megszórjuk.
A zöldségeket megtisztítjuk és egészben hagyjuk.
Egy nagyobb fazékban feltesszük főni a hozzávalókat a citrom és a halszeletek kivételével.
Annyi vizet öntsünk rá, hogy éppen csak ellepje.
Négy-öt órán át főzzük, épphogy csak pezsegjen. Mint a jó húslevest, úgy főzzük, de azért időnként kavarjuk is meg.
Ha szükséges, pótoljuk a vizet.
A halszeleteket egy krumplisütőkosárba tesszük, és 15 percig lógassuk bele a kocsonyába, majd vegyük ki, ha megfőtt.
Nagyon apró nyílású szűrőn szűrjük le a kocsonyát, de tegyünk a szűrőbe egy papír konyhai törlőt, hogy a zsírt is megfogjuk ezzel.
Osszuk el a tányérokba a levet és a halszeleteket.
Tegyük hideg helyre a tányérokat, hadd aludjanak meg a kocsonyáink.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük