Gözleme, török tészta

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Kétszer hatékonyabb vele az edzés: ezért jó, ha fitneszlabdával tornázol! »

Inspiráló képeken a legjobb őszi szettek edzőcipővel »

Házi fátyolmaszk rizspapírból: simább, ragyogóbb bőr, pillanatok alatt »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A Mátrában kirándulva, egy idős nénitől halottam ezt a török receptet.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg rétesliszt
  • 4 csipet só
  • 3 dkg élesztő
  • 4 dl langyos víz
  • 2 ek étolaj
  • 1 kk cukor

A töltelékhez

  • hagymás dinsztelt gomba
  • füstölt, főtt tarja
  • reszelt füstölt sajt
  • (ezeket összeturmixoljuk)
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral, majd a lisztből tésztát gyúrunk. 1 órán át kelesztjük, majd 12 egyenlő részre osztjuk a tésztát.
Kilisztezett lapon, nagyon vékony, kör alakúra nyújtjuk.
Vékonyan megkenjük a töltelékkel és félbehajtjuk.
A széleit az ujjainkkal összenyomkodjuk.
A palacsintasütőt szilikonos ecsettel, leheletvékonyan bekenjük, és minden újabb sütésnél kitöröljük, és újra kenjük.
Egy hagyományos palacsintasütőben vagy teflonserpenyőben kis lángon sütjük, míg meg nem pirul, ezután megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük.

1
2
3
4
Blog.hu ajánló