Baconbe tekert fasírtrudak sajtosan
Most krumplipürével tálaltam, de salátával is finom.
Hidegen-melegen is fogyasztható.
Baconbe tekert fasírtrudak sajtosan
Hozzávalók 6 személyre
- fél kg darált hús
- 1 csomag bacon szalonna
- 2 db tojás
- só
- bors
- vegeta
- petrezselyem
- őrölt pirospaprika
- 1 db leveskocka
- 1 nagy csipet bors
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 5-6 ek zsemlemorzsa
- 10 dkg trappista sajt
Elkészítés:
1. A darált húst keverjük össze a tojásokkal, tegyük hozzá a fűszereket(kivéve a leveskockát), majd a zúzott fokhagymát is, és jól dolgozzuk össze.
2. A leveskockát morzsoljuk bele a zsemlemorzsába, tegyük hozzá a reszelt sajtot, így együtt elkeverjük, és ezt is keverjük bele a húsos masszába.
3. A szalonnacsíkokat kettévágjuk és amennyi van, annyi rudacskát formázunk. (Nálam most 6db, ezt vágtam ketté.)
4. Minden fasírtrudat a közepén betekerünk egy csík szalonnába, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.
5. 170 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt, légkeveréssel, szép pirosra sütjük.
(nem kell hozzá plusz olaj)
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció