Burgonyaköntösben sült csirke gombamártással

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Minden őszi divatfotón felbukkan ez a sapka: te is viselni fogod? »

Isteni puding, ami nem hogy hizlal, de egyenesen fogyaszt »

Ilyen lenne egy esküvő, amit a Trónok harca sorozat inspirált »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Régóta készítem, nagyon kedvelt a családom körében. Ünnepi fogásnak is kiváló, nagyon finom laktató, igazi ízkavalkád. A hús puha, szaftos lesz a burgonyaköntösben.
Jó szívvel ajánlom a kipróbálását!

Hozzávalók 4 személyre:

A csirkéhez

  • 4 x fél csirkemell (lapjában kettévágva, 8 szelet)
  • 6 db nagyobb burgonya, reszelve nagyobb lyukú reszelőn (levét kicsit nyomkodjuk ki)
  • 3 db tojás
  • liszt a panírozáshoz
  • bors
  • olaj a sütéshez

GOMBAMÁRTÁS

  • 20-25 dkg csiperkegomba (lehet barna csiperke is)
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 evőkanál olaj (vaj, vagy zsiradék)
  • 3 dl tejszín
  • 1 púpozott teáskanál étkezési keményítő
  • bors
  • kakukkfű
Recept idők

Elkészítés:

A félbevágott melleket sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe, felvert tojásba, végül a reszelt burgonyába panírozzuk. Jó alaposan nyomkodjuk rá mindkét oldalára a burgonyát.
Egyszerűbb, ha a tenyerünkbe fektetjük és másik kezünkkel ráigazítjuk, megnyomogatjuk kicsit, hogy betakarja a burgonya mindenhol a hússzeletet.
Közepesen forró olajban kezdjük sütni, amíg mindkét oldalán piros, ropogós lesz. Papírkéztörlőre szedjük ki.

Melegen kínáljuk.
A burgonyabunda olyan, mintha köretet ennénk, de ha valaki szeretne, készíthet mellé pl. rizst is, vagy akár krokettet is.

Gombamártással és salátával (madársaláta, koktélparadicsom, narancs felkockázva, só, bors, kevés olívaolajjal meglocsolva) körítve kínáltam.

A GOMBAMÁRTÁST a következőképpen készítettem:
Kevés zsiradékon megpirítottam a kockára vágott hagymát, a gombát vékonyra felszeleteltem, együtt pároltam. Sót, borsot, kakukkfüvet adtam hozzá, amikor megpuhult a gomba, a tejszínben elkevertem a keményítőt, hozzáadtam a gombához, besűrítettem.
Lehet hígítani vagy sűríteni a mártást, ahogy
szeretnénk fogyasztani.

Készítsétek el, nagyon finom! Jó étvágyat kívánok!

Tipp: javaslom az \"öreg\" burgonya használatát, mert az új nagyon \"vizes\", ehhez a recepthez, elázik sütés közben a bundája. A megadott burgonyamennyiség csak körülbelüli, nem lehet pontosan megadni, én is általában készítés közben szoktam még reszelni....

1
2
3
4
Blog.hu ajánló