Padlizsános tésztatorta

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Pöttyös a csíkossal, rózsaszín a fémhatásúval? Mutatjuk, mit mivel párosíts az otthonodban (x)

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

beauty and style

Minden őszi divatfotón felbukkan ez a sapka: te is viselni fogod? »

Isteni puding, ami nem hogy hizlal, de egyenesen fogyaszt »

Ilyen lenne egy esküvő, amit a Trónok harca sorozat inspirált »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ezt a finomságot az egyik gasztro magazinban találtam, és nagyon finomra sikerült. Csak ajánlani tudom mindenkinek!

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 ek olívaolaj
  • 5 dl paradicsomszósz
  • 1 kávéskanál só
  • 1 késhegynyi frissen őrölt bors
  • 30 dkg penne
  • 5 dkg reszelt parmezán sajt
  • 1 kk oregánó
  • 1 db padlizsán (nagyobbacska)
  • 2 db főtt tojás
  • 15 dkg füstölt-főtt tarja (füstölt főtt karajszelet)
  • 25 dkg mozzarella
  • 2 ek zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A fokhagymát tisztítás után felszeleteljük.
Mélyebb edényben 1 ek olívaolajon megfuttatjuk, a paradicsomszósszal összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk.
A tésztát nem túl puhára főzzük, leszűrjük, és elkeverjük a paradicsomszósszal, a parmezánnal és az oregánóval.
A padlizsánt megmossuk, és leszárítjuk, hosszában 3 mm vastagságúra szeleteljük fel, kenjük meg olívával, és grillserpenyőben mindkét oldalát 2-2 percig sütjük.
A sütőt 190 C-fokra előmelegítjük.
A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk, felszeleteljük. A csemegekaraj-szeleteket csíkokra vágjuk.
Egy tortaformát kikenünk vajjal, és kibélelünk a padlizsánszeletekkel. Rárétegezzük a paradicsomos tésztát, a húscsíkokat, a tojást és a mozzarellát. A morzsával megszórjuk a tetejét, és olívával locsoljuk meg.
A sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
Spatula segítségével leválasztjuk a szélét az edénytől, és az alját felfelé nyomva kivesszük a formából. Ez kivehető aljú tortaformában készült. Melegen tálaljuk, és szeljük, akár a tortát.
sütési hőfok: 190°C
sütési mód: hőlégkeveréses

1
2
3
4
Blog.hu ajánló