Sajtos tallér a gofrisütőből
Nagyon finom, ropogós, szerintem melegen, frissen a legjobb, de hidegen is simán elfogyott.
Lehet bátran fűszerezni úgy lesz fincsi.A receptet a neten találtam.
Sajtos tallér a gofrisütőből
Hozzávalók 4 személyre
- 12 dkg reszelt sajt
- 35 dkg liszt
- 12 dkg vaj (puha)
- 1 púpos kk őrölt kömény
- 1/2 kk szódabikarbóna
- 1 kisebb tojás
- 1 dl tejföl
- 2-3 kk só
- 1 ek olaj
Elkészítés:
A sajtot lereszeljük vagy aprítógépbe tesszük, a vajat egy kicsit megolvasztjuk,de ne folyósra, csak annyira, hogy villával el tudjuk keverni a sajttal együtt. A sajthoz adjuk a vajat, az olajat, sózzuk, rá a köményt, majd az egészet villával összekeverjük. Beletesszük a tojást ,hozzá a tejfölt, ezzel is elkeverjük, majd a szódabikarbónát és a lisztet, és az egészet egybe gyúrjuk.(Picit betehetjük a hűtőbe). Golyócskákat lapítunk ki a tenyerünkben úgy, hogy kb. tenyérnyi nagyságú lepénykék legyenek. A gofrisütőt előmelegítjük, és ebbe pakoljuk. (Én egyszerre 2-őt tettem, hogy ne érjenek össze.) Pirulásig sütjük, minél sötétebb annál ropogósabb.
Lehet füstölt sajttal, pirospaprikával, fokhagymával stb. is ízesíteni.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept