Provánszi csirkemáj

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Provánszi csirkemáj

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 dkg csirkemáj (szív nélkül)
  • 1 nagyobb fej lilahagyma
  • 2 ek. apróra vágott bacon
  • 1 csapott ek. provánszi fűszerkeverék
  • kevés olaj
  • 2 dl főzőtejszín
  • csipet őrölt bors
  • 1 ek. apróra vágott petrezselyemzöld
  • só vagy ételízesítő
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott májakat nagyságuktól függően szétvágjuk két-három darabba. A hagymát megtisztítjuk, és a félbevágott fejet hosszanti vékony csíkokra metéljük. Egy lábosba teszünk egy-két ek. olajat, rászórjuk a bacont, és kicsit megpirítjuk. (Azért használunk olajat, mert maga a bacon nem túl zsíros.) Mehet hozzá a hagyma is, na meg egy kortynyi víz, és lefedjük, hogy a hagyma elveszítse nyersségének nagy részét. Ezután mehetnek rá a májdarabok, amiket gyakran, de óvatosan kevergetve átpirítunk rajta. Figyeljünk rá, hiszen a csirkemájnak nem kell sok idő. Megszórjuk a fűszerkeverékkel, őrölt borssal, majd rálöttyintjük a tejszínt. Ekkor sózzuk, és hagyjuk, hogy csendes lángnál kicsit besűrűsödjön. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemzölddel, és már lehet is a tányérokra szedni, ízlés szerinti körettel.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük