Diós linzervirág

Nyereményjáték

Nyerj családi belépőt a szentendrei Skanzenbe: 2 darabot sorsolunk ki! (x)

Nyerj páros belépőt az októberi Femina Klubra, ahol eláruljuk a sikeres karrierváltás titkát!

Nyerj éves BBC History előfizetést! Az egyik legnépszerűbb történelmi magazin lehet a tiéd (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Finn életérzés a legjobb finn ételekkel a Bartókon: régi Nokiák, pannukakku és igazi, finn kávé (x)

Ősszel még jobb a Balatonra menni? Nincs tömeg, és rejtett kincseket rejteget a vidék (x)

Házilag is enyhíthetők a pollenallergia tünetei - Mutatjuk a leghatékonyabb módszereket (x)

Megvannak a 2017-es ősz divatszínei: gyönyörű színek jönnek, bár a szürke még marad picit

Mivel foglalkozzon a gyerek iskola után? Mutatunk pár hasznos kikapcsolódást a kicsiknek

beauty and style

Így grimaszolj, ha későbbre akarod tolni a ráncosodást! »

Őszi pelerinkabátka plédből: kis varrótudással is elkészítheted »

Gyönyörű, de kényelmes esküvői ruhák: bátran rophatod bennük a táncot »

retikül.hu
Top lájkolt cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nagyon szeretem a linzereket, aprósüteményeket. Az ünnepekre készült ez a finom kis diós virág. Nagy sikere volt!

Hozzávalók 6 személyre:

  • 40 dkg finomliszt
  • 10 dkg darált dióbél
  • 15 dkg porcukor
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 30 dkg margarin
  • 1 db tojássárgája
  • csipetnyi só (a sütőport nem felejtettem el, csak nem kell hozzá :-))
  • + lekvár
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitálom, majd belekockázom a margarint. Két kezem között elmorzsolgatom. Amikor már majdnem egynemű, akkor hozzáadom a diót, a szitált porcukrot, a fahéjat, a csipetnyi sót, majd végül a tojássárgáját. Alaposan összedolgozom kézzel, majd frissentartó fóliába csomagolom a tésztagombócot, és 2 órára beteszem a hűtőbe pihenni. Ha lejárt a két óra, akkor lisztezett felületen átgyúrom a tésztát, 3-4 mm vastagra nyújtom, és egy virág alakú szaggatóval(persze másmilyen is tökéletesen megfelel) kiszaggatom. Minden második virág közepét is mintázom egy kisebb formával. Sütőpapíros tepsire sorakoztatom, és előmelegített sütőben, közepes lángon 8-10 perc alatt megsütöm. Ez persze sütőfüggő is, érdemes azért inkább a sütőt, mint az órát figyelni. A tálcára szedett tésztavirágokat hagyom kihűlni, majd lekvárral összeragasztgatom őket. Aki szereti, megszórhatja a tetejüket porcukorral. Dobozba téve aránylag sokáig eláll.

Blog.hu ajánló